Şeful Colegiului Medicilor: „Întrebarea despre mita din spitale nu foloseşte la nimic”. Ministrul Sănătăţii e ameninţat cu instanţa

O anchetă a jurnalistului Cătălin Tolontan scoate la iveală faptul că doctorii se simt lezaţi de informaţiile date de pacienţi despre cum au fost trataţi în spitale şi ameninţă cu instanţa. "Întrebarea despre mita din spitale nu foloseşte nimănui", spune şeful Colegiului Medicilor.

20 mart. 2017, 12:22
Şeful Colegiului Medicilor: „Întrebarea despre mita din spitale nu foloseşte la nimic”. Ministrul Sănătăţii e ameninţat cu instanţa

Colegiul Medicilor din România îl ameninţă pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, cu judecata, pentru că nu opreşte chestionarea pacienţilor despre mita din spitale, este concluzia unei anchete jurnalistice efectuate de Cătălin Tolontan.

Ministrul PSD susține acțiunile predecesorului său tehnocrat, Vlad Vopiculescu, spre iritarea Colegiului Medicilor, care încă din 19 ianuarie 2017 a cerut revocarea ordinului prin care cetățenii transmit informații despre spitalele unde au fost internați.

Doctorul Gheorghe Borcean, șeful Colegiului Medicilor, susţine că cel mai mult l-a înfuriat lipsa de comunicare cu ministerul. „Faptul că n-am fost consultați, că întrebarea despre mita din spitale nu folosește nimănui și că se încalcă flagrant confidențialitatea pacient – medic„, a declarat acesta, pentru tolo.ro.

Citeşte mai multe pe tolo.ro