Şeful Comisiei SRI: Se impune adoptarea de urgenţă a legilor privind securitatea cibernetică şi a cartelelor pre-pay

Şeful Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, Georgian Pop, a afirmat vineri, după avizarea favorabilă a bugetului SRI pe 2016, că se impune adoptarea de urgență a legii privind securitatea cibernetică și cea care reglementează folosirea cartelelor pre-pay, în contextul actualei situații internaționale.

11 dec. 2015, 10:46
Şeful Comisiei SRI: Se impune adoptarea de urgenţă a legilor privind securitatea cibernetică şi a cartelelor pre-pay

El a atras atenția că lipsa acestor legi creează o vulnerabilitate în domeniul securității naționale.

Citeşte şi: LEGEA BUGETULUI pe 2016, dezbătută în comisiile parlamentare UPDATE

Alaltăieri, la Paris, s-a discutat cu mare responsabilitate dacă mai trebuie menținut semnalul wi-fi în spațiile publice. Nu știu dacă măsurile extreme sunt bune, dar trebuie să găsim echilibrul corect între dreptul la viața privată și nevoia de securitate. Este o mare provocare pentru noi să găsim acest echilibru, dar trebuie să adoptăm legile. Nu cred că, dacă fugim la nesfârșit de responsabilitatea acestor legi, este bine”, a declarat Pop.

Georgian Pop a opinat că este nevoie de un consens politic, care ar putea să se regăsească în cazul legilor legate de securitatea națională a Românie, scrie Agerpres.

„Să nu existe nicio tentație din partea unui partid să folosească în scop electoral o asemenea legislație. Cred că ar fi un semn de maximă maturitate politică. Vă spun asta în contextul în care am analizat și bugetul și cu toții suntem îngrijorați de creșterea anumitor fenomene de terorism care s-au petrecut în ultima perioadă în Europa sau de instabilitatea regională din zona extinsă a Mării Negre, Orientul Apropiat”, a mai spus Pop.