Şeful Consiliului Concurenței, dezvăluiri despre excluderea Huawei de la licitația 5G: Concurența nu e singurul obiectiv de interes public

Președintele Consiliului Concurenței a venit cu dezvăluiri despre proiectul de lege privin rețeaua 5G, care exclude de facto Huawei. Compania chineză ar produce riscuri din punctul de vedere al concurenței, dar răspunde obiectivului de securitate națională.

07 mai 2021, 12:41
Şeful Consiliului Concurenței, dezvăluiri despre excluderea Huawei de la licitația 5G: Concurența nu e singurul obiectiv de interes public

Şeful Consiliului Concurenței, dezvăluiri despre excluderea Huawei de la licitația 5G. Bogdan Chirițoiu a vorbit într-un interviu pentru Economedia.ro că a discutat cu reprezentanții Huawei și le-a transmis că mediul de afaceri trebuie să se conformeze cerințelor de securitate.

Citeşte şi: Florin Cîțu, surprins de cererea lui Năsui de amânare a dezbaterii Legii pentru reţelele 5G: ”Nu știam că a luat o astfel de decizie”

Şeful Consiliului Concurenței, dezvăluiri despre excluderea Huawei de la licitația 5G: Concurența nu e singurul obiectiv de interes public

„Categoric că există, dar concurența nu e singurul obiectiv de interes public. Există și alte preocupări legitime, printre care și siguranța. Am discutat-o, am avut multe întâlniri cu Huawei, care e din China. Și i-am întrebat dacă guvernul chinez ia o decizie similară, voi o să țipați, o să protesteze mediul de afaceri din China? Mediul de afaceri va trebui să se conformeze.

Pot fi situații când alte obiective de politică publică fac necesară o astfel de reducere. Dacă statul român crede că un anumit actor e un risc de securitate, sau dacă avem acorduri cu aliați care consideră că un anumit actor dintr-un stat e un risc și cer României să îi sprijinim, ne adaptăm. Alianțele vin cu anumite obligații.

Categoric că există, dar concurența nu e singurul obiectiv de interes public. Există și alte preocupări legitime, printre care și siguranța. Am discutat-o, am avut multe întâlniri cu Huawei, care e din China. Și i-am întrebat dacă guvernul chinez ia o decizie similară, voi o să țipați, o să protesteze mediul de afaceri din China? Mediul de afaceri va trebui să se conformeze.

Pot fi situații când alte obiective de politică publică fac necesară o astfel de reducere. Dacă statul român crede că un anumit actor e un risc de securitate, sau dacă avem acorduri cu aliați care consideră că un anumit actor dintr-un stat e un risc și cer României să îi sprijinim, ne adaptăm. Alianțele vin cu anumite obligații.”, a spus Bogdan Chiriţoiu pentru economedia.ro.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu îl spulberă pe Năsui după decizia de amânare a dezbaterilor pe tema Legii 5G: „Când eşti prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta!


loading...
Partenerii noștri