SRI, despre atacurile cibernetice: Zece noi lovituri, posibile în perioada următoare

Reprezentanţii SRI susţin că au analizat şi au identificat alte posibile atacuri cibernetice, fiind înştiinţaţi beneficiar. Şeful Cyberint spune că exerciţiul privind atacurile cibernatice a fost un succes.

RomaniaTV.net
17 mai 2017, 20:02
SRI, despre atacurile cibernetice: Zece noi lovituri, posibile în perioada următoare

Potrivit Kaspersky Labs, România este pe locul 9 în ceea ce priveşte statele cele mai atacate de valul de atacuri cibernetice.

„Noi am făcut o analiză de comportament de analiză privind aceste atacuri şi înainte de acest atac şi am trimis celor 54 de echipe beneficiare ale sistemului informatic, o analiză privind posibile 10 noi atacuri ce ar putea fi utilizate. Ele pot fi sute sau mii, dar am trimis o listă cu cele mai probabile 10 noi atacuri care ar putea să se întâmple în perioada imediat următoare, adică săptămâni sau luni”, a declarat Anton Rog, şeful Centrului Naţional Cyberint. Localizarea acestor atacuri, în schimb, este una foarte dificilă, spun reprezentanţii SRI.

Şeful Cyberint, SRI: Este un nou atac cibernetic, dar nu se poate confirma amploarea acestuia

În ceea ce exerciţiul de securitate cibernetica,Centrul Naţional Cyberint din cadrul SRI a anunaţat că a fost un succes, precizând că instituţiile de la noi din ţară sunt pregătite pentru a gestiona un eventual atac cibernetic, dar trebuie să fie atente atunci când cumpără produse de securitate informatică.

Un nou atac cibernetic de mare amploare este în curs

Precizările vin în contextul în care Kaspersky Labs susţine că România este pe locul 9 în ceea ce priveşte statele cele mai atacate de valul de atacuri cibernetice WannaCry.

O serie de atacuri informatice au fost semnalate, începând de vineri, în peste o sută de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam, dar şi la instituţii şi companii din România.

Valul de atacuri cibernetice a afectat Serviciul Naţional Medical din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx, grupul francez Renault şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume.