Șeful de Stat Major al armatei germane trage un semnal de alarmă! „Rusia putea fi pregătită să atace NATO în 5-8 ani”

Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace țările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, a declarat Carsten Breuer, Șeful de Stat Major al armatei germane.

19 apr. 2024, 10:43
Șeful de Stat Major al armatei germane trage un semnal de alarmă! „Rusia putea fi pregătită să atace NATO în 5-8 ani”

Șeful de Stat Major al armatei germane, Carsten Breuer avertizează că Rusia ar putea fi pregătită să atace țările NATO în decurs de 5 ani, după ce își va reconstrui forțele afectate de impactul războiului din Ucraina.

„Până atunci, pe baza analizei noastre, Rusia (îşi va fi) reconstituit propriile forţe într-o măsură în care un atac împotriva teritoriului NATO ar putea fi posibil”, a declarat generalul-locotenent Carsten Breuer în timpul unei vizite în Polonia. „Nu spun că va avea loc, dar că ar putea fi posibil”, a precizat el. „Vedem că Rusia produce mult material de luptă şi nu pune tot acest material pe linia frontului în Ucraina… aşa că în 2029 trebuie să fim pregătiţi”, a declarat Breuer, şeful apărării germane. „Ceea ce vedem este o ameninţare în cinci până la opt ani”, a subliniat Carsten Breuer.

Citește și: Avertisment teribil pentru România în cazul în care Rusia învinge Ucraina: „Ar fi în pericolul unui atac terestru rusesc”

Vladimir Putin respinge sugestiile potrivit cărora ar putea ataca țările NATO

Războiul început în luna februarie 2022 în Ucraina a declanșat cea mai accentuată criză în relațiile Moscovei cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba, din 1962. Putin a respins de mai multe ori sugestiile liderilor occidentali, conform cărora ar putea lua în considerare un atac asupra NATO, susținând că ar fi un nonsens total. Vladimir Putin a spus luna trecută că Rusia nu are planuri de atac asuprra niciunei țări NATO, cu toate că a declarat că va doborî orice avion F-16 furnizat de Occident Ucrainei.

În prezent, Rusia pare în ofensivă în Ucraina, unde conflictul se desfășoară cu lupte asemănătoare cu cele din Primul Război Mondial. În același timp, oficialii ucraineni susțin că forțele armate adună aproximativ 800.000 de oameni, pe când în luna decembrie 2023, Putin a ordonat ca forțele Rusiei să fie mărite cu 170.000 de soldați, ajungând astfel la 1,3 milioane.

Cheltuielile de apărare ale Moscovei sunt mai mari decât cele ale Ucrainei. În 2024, aceasta a alocat 109 miliarde de dolari pentru acest sector, mai mult decât dublu față de obiectivul echivalent al Ucrainei, în valoare de 43,8 milioane de dolari.

Citește și: Klaus Iohannis a reiterat în Consiliul European necesitatea unei abordări de securitate care să includă întreaga regiune a Mării Negre