Şeful DIICOT: Adresa de e-mail menţionată de Sebastian Ghiţă nu apare în dosarul Black Cube

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că adresa de e-mail menționată de Sebastian Ghiță nu apare în dosarul Black Cube.

20 oct. 2016, 09:01
Şeful DIICOT: Adresa de e-mail menţionată de Sebastian Ghiţă nu apare în dosarul Black Cube

Până în prezent, adresa de e-mail menționată de dumnealui (Sebastian Ghiță, n.r.) nu apare în dosarul Black Cube. Implicarea domnului Ghiță este la nivel de martor până la acest moment”, a declarat Daniel Horodniceanu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Sebastian Ghiță a dat declarații în acest dosar, care să fie și consemnate, Horodniceanu a spus: „Din ce știu eu, cred că da”.

În ceea ce privește stadiul dosarului Black Cube, șeful DIICOT a arătat că nu au fost puse sub acuzare alte persoane și nu a putut să spună dacă au fost identificați beneficiarii contractului cu firma Black Cube.

Avem mai multe piste la acest moment, nu vă pot spune dacă sunt identificați beneficiarii contractului în dosarul Black Cube. Nu au fost persoane noi puse sub acuzare, dosarul este în lucru, suntem în continuare într-o urmărire penală care este nepublică, observați că noi suntem o structură care acționează, în general, cu discreție, sunt dosare care au un grad de dificultate mai mare și se lucrează în continuare în acestea”, a afirmat Horodniceanu.

Ghiță s-a prezentat pe 10 octombrie la sediul DIICOT și a susținut că a dat declarații în dosarul Black Cube, în care a făcut referire și la „adresa secretă” care, potrivit acestuia, ar fi fost folosită de șefa DNA — [email protected].

„Am calitatea de martor, nu pot să vă dau alte date și informații din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au întrebat (n.r. despre adresa de e-mail [email protected]), s-ar putea să încerce să afle informații. (…) Știam că această adresă de e-mail este folosită de doamna Kovesi. (…) Orice lucru mi s-a părut important despre acest caz, l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea unor instituții ale statului român — DNA , SRI, DIICOT — este o chestiune permisă și cred că procurorii DIICOT trebuie să investigheze dacă acest lucru se întâmplă”, a declarat Sebastian Ghiță atunci.

Sebastian Ghiță a afirmat că știa faptul că șefa DNA folosea e-mail-ul respectiv.

„Sunt convins că acea operațiune a unor agenții de spionaj străine — Black Cube, agenția care a fost legată de fostul șef al spionajului israelian — este în atenția procurorilor DIICOT și, pentru că principala țintă în statul român a fost doamna Codruța Kovesi, probabil DIICOT verifică dacă acea adresă specială, secretă, acea adresă ascunsă — [email protected], adresa doamnei Kovesi, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart și din care au putut afla informații secrete ale statului român, ale DNA și ale doamnei Kovesi”, a spus Ghiță.

Până în prezent, trei israelieni au fost puși sub acuzare în acest dosar — Ron Weiner, David Geclowicz și Yossi Barkshtein. Ultimul a reușit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

De asemenea, procurorii l-au pus sub urmărire penală pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, aflat în prezent în arest preventiv.

CITEŞTE ŞI: Ghiţă, în dosarul Black Cube: Procurorii mi-au cerut informaţii şi le voi da. DIICOT: Deputatul nu a dat declaraţii