Şeful Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti rămâne după gratii

Şeful Direcţiei Generale Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, Daniel Petre, rămâne în arest preventiv. Tribunalul Prahova a decis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare. Daniel Petre este acuzat de luare de mită.

09 mart. 2015, 19:29
Şeful Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti rămâne după gratii

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis, luni, propunerea procurorilor DNA Ploieşti de prelungire a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Daniel Petre, directorul Direcţiei Generale Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, scrie Mediafax.

Tribunalul Prahova a prelungit începând cu 12 martie mandatul de arestare preventivă până în 10 aprilie, inclusiv. Decizia nu este definitivă.

Directorul DGRFP Ploieşti se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova din municipiul Câmpina. Conform unui comunicat al DNA, în perioada aprilie – mai 2012 Daniel Petre a primit în trei rânduri, de la un denunţător, sumele de 20.000 de lei, 10.000 de lei şi respectiv 20.000 de lei, pentru ca, în calitate de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, cu atribuţii delegate de administrator public, să facă demersuri pentru favorizarea unei firme, în sensul atribuirii unei lucrări finanţate de CJ pentru modernizarea unui drum judeţean.

De asemenea, Daniel Petre este suspectat că a promis că va face demersuri şi pentru ca plăţile să fie făcute cu prioritate de către CJ către societatea respectivă şi pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului.

Citeşte şi Şeful Direcţiei Finanţelor Publice Ploieşti a fost arestat preventiv