Şeful DNA refuză revocarea procurorului din dosarul Colectiv

Şeful DNA, Crin Bologa, refuză revocarea procurorului de şedinţă din dosarul Colectiv, după ce anterior măsura a fost solicitată de Secţia pentru Judecători a CSM.

06 sept. 2021, 16:38
Şeful DNA refuză revocarea procurorului din dosarul Colectiv

Şeful DNA refuză revocarea procurorului din dosarul Colectiv. Mai mult, magistratul în cauză cere anularea deciziei prin care se solicita revocarea şi apărarea reputaţiei.

„Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Crin-Nicu Bologa, a analizat conținutul hotărârii amintite anterior și comportamentul doamnei procuror Melinda Diaconescu și a constatat că nu există motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult, doamna procuror și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu cu profesionalism, onestitate și curaj, în conformitate cu prevederile art. 67 Cod procedură penală și în virtutea independenței garantate de art. 67 alin. (1) și (2) din Legea nr. 304/2004.

Citeşte şi: Daniela Niţu, patroana firmei pirotehnice de la Colectiv, a fost găsită moartă în casă. Femeia primise 13 ani de închisoare

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Crin-Nicu Bologa, asigură cetățenii că procurorii Direcției își desfășoară activitatea, conform principiilor legalității, imparțialității și independenței în dispunerea soluțiilor și a concluziilor lor în fața instanței de judecată, în scopul aflării adevărului, apărării ordinii de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor.

De asemenea, conducerea Direcției Naționale Anticorupție asigură procurorii direcției de tot sprijinul instituțional permis de lege, care să le garanteze desfășurarea activității în condiții de legalitate, independență și profesionalism.

De altfel, doamna procuror Melinda Diaconescu a formulat o plângere prealabilă prin care solicită Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea Hotărârii care o vizează și, de asemenea, a formulat o cerere pentru apărarea reputației profesionale și a independenței la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la conținutul hotărârii și a discuțiilor ce au avut loc la ședința Secției pentru judecători, aspecte preluate de mass media”, a transmis DNA.

Procurorul DNA a cerut recuzarea judecătorilor din dosarul Colectiv în contextul intenţiei completului de judecată de a schimba încadrarea juridică în cazul unor inculpaţi şi de a disjunge o parte din dosar. Cauza a fost separată, însă ca urmare a formării unui complet de divergenţă, dosarele au fost reunite. Următorul termen va avea loc pe 22 septembrie.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul Colectiv. CAB a decis reunirea dosarelor separate în urmă cu două zile. Următorul termen: 22 septembrie