Şeful ideal:Un australian le-a dat angajaţilor lui prime de 100.000 de dolari

Un patron australian le-a dat angajaţilor săi 16 milioane de dolari, după ce şi-a vândut compania, ca răsplată pentru fidelitatea lor.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 08:36
Şeful ideal:Un australian le-a dat angajaţilor lui prime de 100.000 de dolari

Ken Grenda s-a dovedit a fi un patron foarte generos. El şi-a vândut compania de autobuze cu 400 de milioane de dolari,  dar nu s-a gândit numai la el. După zeci de ani de muncă, angajaţii lui au fost astfel răsplătiţi, primind din partea lui 16 milioane de dolari americani.

Dar primele uriaşe – între 9.000 şi 106.000 de dolari americani, nu australieni –  pe care le-au primit angajaţii lui,  nu sunt singurul cadou făcut de cel mai generos şef. El a vândut compania cu o clauză ce prevede ca toţi cei 1.800 de foşti angajaţi ai săi să îşi păstreze locul de muncă.

Sunt oameni care au muncit aici 40 sau 50 de ani. Aproape o viaţă întreagă dacă stai să te gândeşti. Am considerat că trebuie să le răsplătesc cumva loialitatea, a declarat generosul patron presei australiene.

„M-am întrebat imediat de unde au venit banii ăştia? M-am gândit că o să primesc un bonus de 50 de dolari sau ceva de genul ăsta. Am fost şocat”, a mărturisit unul dintre angajaţi, care nu a putut să-şi asczndă uimirea faţă de gestul patronului său.