Şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii Vaslui, filmat beat mort la birou. Prefectura face verificări în acest caz VIDEO

Imagini uluitoare dintr-o instituție a statului din Vaslui! Inspectorul șef al Inspecției în Construcții a județului a fost filmat beat mort în timpul programului, conform România TV. 

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 09:40
Şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii Vaslui, filmat beat mort la birou. Prefectura face verificări în acest caz VIDEO

Inspectorul şef al Inspecţiei în Construcţii a judeţului Vaslui, Corneliu Alexa, a fost prins beat în timpul programului. Bărbatul abia se ţinea pe picioare, iar conform apropiaţilor acest lucru este o practică obişnuită. 

Citeşte şi: Reacţia magistraţilor în cazul filmuleţului petrecerii dintre jurnalişti şi procurori. „Sunt metode de filaj nespecifice”

Alexa era incoerent și se clătina, iar în momentul în care a fost întrebat de un reporter de la Vremea Nouă despre problemele din judeţ, acesta a avut un limbaj extrem de colorat. În momentul în care reporterul a intrat în biroului inspectorului, acesta era ajutat de către un coleg să semneze un ordin de deplasare.

„Acum, sincer. Vrei? Deci… toate problemele care sunt, sigur si expeditiv, fãrã nicio problemã. Nu am avut din punct de vedere institutional, nicio treabã. Tu acum ai venit, cã vezi, cã… dar noi, din punctul de vedere, institutional, totul a fost pregãtit si corect… Nici nu stiu cum sã spun, dumneavoastrã sunteti institutie de…Chiar as vrea sã mentionãm: la judetul Vaslui nu au fost niciun fel de dubii la lucrãrile care au fost la… la ANL… mã rog, la lucrãrile care au fost verificate”, a încercat să explice seful ISC Vaslui.

Conform declaraţiei de avere, Alexa a încasat, în anul 2019, din postul de şef al ISC Vaslui, aproximativ 800 de milioane de lei vechi.

Verificări în cazul şefului Inspectoratului Judeţean în Construcţii

Prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, a solicitat, marţi, conducerii centrale a Inspectoratului de Stat în Construcţii să demareze cercetarea disciplinară a şefului Inspectoratului Judeţean în Construcţii Vaslui, Corneliu Alexa, după ce în presa locală a apărut un articol însoţit de o înregistrare video în care aceste apare sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Instituţia Prefectului Vaslui s-a autosesizat cu privire la situaţia generată de comportamentul domnului inspector-şef judeţean. Astfel, în baza articolului 254, litera c. din OUG nr 57/2019 privind Codul Administrativ, vă propunem să demaraţi acţiunea de cercetare disciplinară a domnului inspector-şef judeţean Alexa Corneliu”, se arată în solicitarea Instituţiei Prefectului.

Conform reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, inspectorul-şef Corneliu Alexa ar fi declarat că nu intenţionează să-şi depună demisia. Mai mult decât atât, acesta se află în concediu de odihnă şi nu a oferit un punct de vedere în legătură cu această situaţie.