Şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii Vaslui, demis după ce a fost filmat beat în timpul serviciului – VIDEO

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a dispus, marţi, încetarea raporturilor de serviciu ale directorului Inspectoratului de Stat în Construcţii Vaslui, Cornel Alexa, care a fost filmat beat la serviciu. 

25 feb. 2020, 14:24
Şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii Vaslui, demis după ce a fost filmat beat în timpul serviciului – VIDEO

„Nu am tolerat şi nu voi tolera niciodată un comportament trivial din partea unui funcţionar care trebuie să fie în slujba cetăţeanului şi să aibă o conduită şi un limbaj demne de funcţia pe care o ocupă! Oricine procedează altfel nu are ce căuta în administraţia publică! Nu voi ezita ca, ori de câte ori voi observa sau îmi vor fi aduse la cunoştinţă asemenea situaţii, să iau măsurile legale, astfel încât cetăţenii să nu fie umiliţi sau să le fie lezate drepturile!”, a subliniat Ion Ştefan.

Citeşte şi: Şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii Vaslui, filmat beat mort la birou. Prefectura face verificări în acest caz VIDEO

Demiterea inspectorului şef al Inspecţiei în Construcţii a judeţului Vaslui, Corneliu Alexa, vine după ce Vremea Nouă a dat publicităţii imagini cu funcţionarul aflat în stare de ebrietate în timpul programului. Bărbatul abia se ţinea pe picioare.

Citeşte şi: Reacţia magistraţilor în cazul filmuleţului petrecerii dintre jurnalişti şi procurori. „Sunt metode de filaj nespecifice”

Alexa era incoerent și se clătina, iar în momentul în care a fost întrebat de un reporter de la Vremea Nouă despre problemele din judeţ, acesta a avut un limbaj extrem de colorat. În momentul în care reporterul a intrat în biroului inspectorului, acesta era ajutat de către un coleg să semneze un ordin de deplasare.

„Acum, sincer. Vrei? Deci… toate problemele care sunt, sigur si expeditiv, fãrã nicio problemã. Nu am avut din punct de vedere institutional, nicio treabã. Tu acum ai venit, cã vezi, cã… dar noi, din punctul de vedere, institutional, totul a fost pregãtit si corect… Nici nu stiu cum sã spun, dumneavoastrã sunteti institutie de…Chiar as vrea sã mentionãm: la judetul Vaslui nu au fost niciun fel de dubii la lucrãrile care au fost la… la ANL… mã rog, la lucrãrile care au fost verificate”, a încercat să explice seful ISC Vaslui.

 

Conform declaraţiei de avere, Alexa a încasat, în anul 2019, din postul de şef al ISC Vaslui, aproximativ 800 de milioane de lei vechi.