Şeful IPJ Prahova, demis din funcţie de MAI, fiind cercetat de DNA pentru luare de mită

Șeful IPJ Prahova, Marian Iorga, cercetat de procurorii DNA sub control judiciar pentru luare de mită, a fost schimbat din funcție, a anunțat vineri Ministerul de Interne.

09 iul. 2021, 12:13
Şeful IPJ Prahova, demis din funcţie de MAI, fiind cercetat de DNA pentru luare de mită

„În vederea asigurării informării opiniei publice, cu privire la situația ofițerului care asigura conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, vă comunicăm faptul că ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcția de inspector șef”, au transmis reprezentanții MAI.

Conform acestora, ofițerul a fost pus la dispoziția Inspectoratului General al Poliției Române: „Pe perioada punerii la dispoziție, comisarul-șef de poliție va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ”.

Totodată, MAI a anunțat că conducerea IPJ Prahova va fi asigurată, temporar, de comisar-șef de poliție Mihai-Ginel Preda, adjunct al șefului inspectoratului, în cadrul aceleiași unități.

„De asemenea, continuitatea conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași va fi asigurată, temporar, de comisar-șef de poliție Costel Chirică, adjunct al șefului inspectoratului, în cadrul aceleiași unități”, a informat ministerul.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie, față de inculpatul Marian Iorga, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, potrivit Stiripesurse.

Iorga a fost până vineri șef la IPJ Prahova, potrivit site-ului instituției

Conform procurorilor, fostul șef al IPJ Călărași ar fi primit în aprilie 2017 un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană, în legătură cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.

”În vederea asigurării informării opiniei publice, cu privire la situaţia ofiţerului care asigura conducerea Inspectoratului  de Poliţie al Judeţului Prahova, vă comunicăm faptul că ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcţia de inspector şef. Ofiţerul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pe perioada punerii la dispoziţie, comisarul-şef de poliţie  va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ”, a anunţat MAI.

Citeşte şi: Lovitură pentru Maricel Păcuraru. Tribunalul Bucureşti a anulat numirea lui Beniamin Cioantă-Păcuraru, ginerele mogulului media, în funcţia de director al Romprest