Mişcare-surpriză. Şeful Marlboro vrea să interzică ţigările în mai multe ţări, începând cu 2030

Gigantul tutunului Philip Morris International nu va mai vinde țigări în Marea Britanie începând cu 2030. Declaraţia a fost făcută chiar de Jacek Olczak, CEO-ul companiei.

26 iul. 2021, 12:42
Mişcare-surpriză. Şeful Marlboro vrea să interzică ţigările în mai multe ţări, începând cu 2030

Şeful Marlboro vrea să interzică ţigările în mai multe ţări, începând cu 2030. Acesta pariază pe o lume “fără țigări” în condițiile în care compania sa, care s-a separat de Philip Morris USA, vrea să-și reorienteze activitatea. Directorul executiv, Jacek Olczak, a declarat duminică pentru presa internaţională că planurile făceau parte din efortul Philip Morris International de a elimina treptat fumatul tradițional de țigări în Marea Britanie.

Mişcare-surpriză. Şeful Marlboro vrea să interzică ţigările în mai multe ţări, începând cu 2030

“Putem vedea lumea fără țigări. Și, de fapt, cu cât mai repede se întâmplă, cu atât mai bine pentru toată lumea”, a afirmat Jacek Olczak pentru cotidianul britanic. “Cu reglementările potrivite și cu informațiile potrivite, acest lucru s-ar putea întâmpla în zece ani în anumite țări. Și se poate rezolva problema odată pentru totdeauna.”

Acesta a invocat Marea Britanie, dar la începutul lunii mai tot el anunța că grupul său intenționează să renunțe la vânzarea de țigări în Japonia într-un interval de zece ani.

Afirmațiile şefului sunt în concordanță cu noile ambiții ale Philip Morris International, care produce printre altele țigările Marlboro, Chesterfield sau L&M. De mai mulți ani, compania încearcă să iasă de pe piața țigărilor pentru alternative considerate mai puțin nocive – dar controversate – precum tutunul încălzit sau țigările electronice.

Grupul este interesat și de sectorul medical. La începutul lui iulie, compania a anunțat un acord pentru achiziția Vectura, socitate medicală specializată în inhalatori medicali destinați, printre altele, tratării bolnavilor afectați de tabagism.

În 2008, Philip Morris International s-a separat de Philip Morris USA, care vinde doar în Statele Unite și care aparține acum unui alt gigant al industriei tutunului, Altria.

Olczak a declarat că marca Marlboro va dispărea din Marea Britanie. ‘Va disparea. Prima alegere pentru consumatori este să renunțe la fumat.

„Dar dacă nu o fac, a doua cea mai bună alegere este să-i lăsăm să treacă la cele mai bune alternative”.

Guvernul a stabilit un plan pentru Marea Britanie să devină „fără fum” până în 2030, care include un plan de reducere a prevalenței fumatului de țigări în diferite grupe de vârstă.

Citeşte şi: La ce foloseşte, de fapt, folia de aluminiu din pachetul de ţigări


loading...
Partenerii noștri