La ce foloseşte, de fapt, folia de aluminiu din pachetul de ţigări

Dacă eşti fumător, cu siguranţă ştii la ce ne referim. Orice pachet de ţigări, odată desfăcut, lasă la vedere o mică folie de aluminiu aparent inutilă. Ei, bine, rolul ei este unul mult mai important decât ne-am putea imagina.

23 iul. 2021, 11:30
La ce foloseşte, de fapt, folia de aluminiu din pachetul de ţigări

Folia de aluminiu din pachetul de ţigări nu este deloc inutilă, aşa cum ar putea părea. În primul rând, aceasta are rolul de a proteja ţigările de umezeală, contribuind, de asemenea, la păstrarea aromei.

Traseul tutunului de pe plantaţie în pachetul de ţigări

Tutunul e originar din America de Sud, însă astăzi se cultivă peste tot în lume. Muncitorii culeg mai întâi frunzele din partea de jos a plantei şi revin săptămânal pentru a culege alte 2-3 frunze.

După ce se recoltează, frunzele verzi se pun la uscat. Urmează balotarea, apoi tutunul ajunge la fabrică, unde este tratat pentru a-şi păstra elasticitatea. Frunzele sunt trecute printr-o baie de aburi, apoi printr-un cilindru, unde are loc procesul de “sosare”, care are ca scop îmbunătăţirea calităţii.

Citeste si Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreaptă. Explicaţia reală nu are nimic de-a face cu primitul sau datul banilor

Urmează faza eliminării corpurilor străine.

A doua etapă este procesarea. După finalizarea celor două procese, tutunul este depozitat în containere personalizate în funcţie de tipul acestuia. Apoi ajunge în utilajul de confecţionare şi este preluat de o bandă transportoare cu vaccum şi înfăşurat în foiţă, formând astfel un şnur. Urmează tăierea ţigaretelor, o baghetă având lungimea a două ţigări.

După introducerea hârtiei de filtru, bagheta se taie pe jumătate, rezultând două ţigări. În fine, ţigările sunt împachetate, apoi se aplică şi firul de rupere, pentru deschiderea uşoară a foliei protectoare.

Folia de aluminiu din pachetul de ţigări costă o mică avere

O fumătoare înrăită din serbia a avut ideea de a vinde aceste folii cu 100 de euro pe kilogram. În Serbia, un kilogram de folii se vinde cu minimum 160 de euro, iar suma poate să ajungă până la 500 de euro, informează a1.ro.

În România, în marile malluri, au existat, la un moment dat, centre de colectare a acestor folii. Anumite centre spun că pot oferi și până la 900 de lei pentru această banală folie de aluminiu. Așa că, în cazul în care ești dispus și ai răbdare, poți face bani frumoși colecționând cât mai multe folii.

Citeste si Marea greşeală pe care o faci când găteşti legumele. Evită să foloseşti această metodă!