Şeful NATO avertizează: Rusia este tot mai agresivă. Pericol pentru România

Şeful NATO a reacţionat prompt după ultimele tensiuni provocate de Rusia, care anunţa recent că este pregătită să intervină în cazul în care NATO decide să sporească prezenţa armată în zona Mării Negre.

RomaniaTV.net
03 apr. 2019, 17:45
Şeful NATO avertizează: Rusia este tot mai agresivă. Pericol pentru România

Stoltenberg,  a avertizat Congresul SUA, miercuri, de ameninţarea pentru alianţă a unei „Rusii mai agresive” şi a atras atenţia asupra încălcării de către aceasta a Tratatului INF, informează Reuters.

„NATO nu intenţionează să desfăşoare rachete nucleare terestre în Europa,” a spus Stoltenberg. „Dar NATO va lua întotdeauna măsurile necesare pentru o descurajare credibilă şi eficientă.”

 „Nu vrem să izolăm Rusia, ne străduim să avem relaţii mai eficiente cu Rusia,” a mai precizat el.  

Stoltenberg şi-a folosit discursul şi pentru a apăra „cea mai de succes alianţă din istorie,” care a fost deseori luată în derâdere de către preşedintele american Donald Trump.   Membrii Congresului, care l-au întâmpinat pe Stoltenberg cu aplauze repetate, au spus că au privit discursul său în faţa Camerei Reprezentanţilor şi Senatului ca pe o şansă de a reafirma angajamentul american faţă de Alianţa Nord-Atlantică.   „NATO a fost bun pentru Europa, dar NATO a fost bun şi pentru Statele Unite,” a mai precizat Stoltenberg în discursul său.   Şeful NATO s-a întâlnit, marţi, cu Trump, care a spus că presiunea pe care a pus-o pe statele membre de a plăti mai mult pentru apărarea lor conduce la zeci de miliarde de colari în contribuţii, dar că este posibil ca aliaţii să-şi crească chiar mai mult bugetele pentru apărare.