Şeful OMS: „Sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii speră ca pandemia de COVID-19 să fie mai scurtă decât gripa spaniolă din 1918 care a durat mai puţin de doi ani. Acest lucru se poate întâmpla cu o condiţie, susţine şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus; ca lumea să se unească pentru a realiza un vaccin.

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 18:07
Şeful OMS: „Sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”

Oficialii OMS au fost prudenţi pentru a face estimări cu privire la durata pandemiei cât timp nu există un vaccin cu eficienţă dovedită.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a afirmat că în cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt”.

„Iar în situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Agerpres.

„Dar în acelaşi timp avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei”, a adăugat şeful OMS.

Cu toate acestea, Ghebreyesus avansează un scenariu privind pandemia de coronavirus.

„Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Şeful OMS a făcut apel la „unitate naţională” şi „solidaritate globală”.

„Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin”, a explicat Ghebreyesus.

Peste 22,81 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel global, iar 793.382 de oameni au murit din cauza pandemiei, potrivit unui bilanţ al Reuters.

BILANŢ coronavirus 21 august România. 1392 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore şi 42 de morţi