Şeful PNL Ilfov, Marian Petrache, audiat la DNA

Preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiat, potrivit România TV. Acesta a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat de procurori pentru că PNL a depus o plângere după alegerile locale din 2016, legată de posibila mituire a unor consilieri judeţeni pentru a-şi schimba intenţia de vot.

16 sept. 2016, 06:33
Şeful PNL Ilfov, Marian Petrache, audiat la DNA

UPDATE Marian Petrache a fost audiat, vineri dimineaţă, la DNA. „Am fost chemat aici pentru că PNL a depus o plângere după alegerile locale din 2016. Era legată de posibila mituire a unor consilieri judeţeni pentru a-şi schimba intenţia de vot. Ştiţi, celebra alegere de la Ilfov”, a spus Marian Petrache.

El a susţinut că nu are nicio calitate în dosar. „Nu am nicio calitate, pentru că noi am făcut plângere. Eu sunt cel care a făcut plângerea. Şi procurorul a cerut lămuriri legate de această plângere„, a precizat Marian Petrache.

Întrebat de jurnalişti despre o înregistrare în care ar fi vorbit de aducerea cu maşini a alegătorilor la secţiile de votare, preşedintele PNL Ilfov a spus că era, de fapt, o înregistrare în care spunea „să nu se dea bani”. „Acea înregistrare aţi inventat-o dumneavoastră, ce să spun? Era o înregistrare în care eu spuneam să nu se dea bani. Altceva ce să vă spun?”, au fost cuvintele lui Marian Petrache.

La nicio saptamana dupa alegerile locale din 5 iunie, a aparut o inregistrare in presa, in care presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, ii spunea unui membru PNL sa aduca cat mai multi alegatori la sectiile de votare. Intrebat ce se intampla daca politia vine in control, Petrache era sigur ca autoritatile nu le vor face nimic si dadea de inteles ca nu este prima data cand recurge la o astfel de manevra, potrivit România TV.

Dosarul, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, era în cercetare la Poliţia Ilfov, pentru infracţiuni de fraudă la votul din 5 iunie. Poliţiştii de la IPJ Ilfov s-au autosesizat pe data de 11 iunie şi au deschis dosarul penal în care au făcut cercetări „in rem”. Dosarul a fost declinat catre Directia Nationala Anticoruptie.

Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a susţinut că nu a încălcat legea şi că Parchetul ar trebui să cerceteze situaţia.

„Toate partidele sunt organizate pe aşa-zisele registre electorale sau registre de votanţi. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: aveţi grijă, mare grijă, că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia”, declara Petrache.

Liderul PNL Ilfov spune că, dacă înregistrarea este făcută de „un cetăţean onest”, ar trebui să o preda Parchetului dacă se consideră că a încălcat legea, însă spune că are „sentimentul” că este o strategie folosită împotriva sa după câştigarea alegerilor din Ilfov şi încheierea protocolului cu PMP pentru majoritatea în Consiliul Judeţean.