Șeful Poliției de frontieră Mehedinți, luat pe sus de DIICOT. Peste 150 de percheziții într-un dosar de trafic în care sunt implicați polițiști corupți

Șeful Poliției de frontieră Mehedinți a fost ridicat de DIICOT, într-un dosar de trafic de țigări. Autoritățile au efectuat peste 150 de percheziții la firme și polițiști din vestul şi sud vestul ţării.

30 iun. 2021, 09:48
Șeful Poliției de frontieră Mehedinți, luat pe sus de DIICOT. Peste 150 de percheziții într-un dosar de trafic în care sunt implicați polițiști corupți

Șeful Poliției de frontieră Mehedinți, comisarul Sorin Coman, a fost ridicat de DIICOT sub acuzația de trafic de țigări. Autoritățile au demarat peste 150 de percheziții la firme şi polițiști de frontieră din vestul şi sud vestul ţării.

În această dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii DGA efectuează peste 150 de percheziții în județe din sudul și vestul țării. Acțiunea vizează destructurarea unor grupări infracționale care conlucrează în vederea comiterii infracțiunii de contrabandă, se arată într-un comunicat al autorităților.

Potrivit ultimelor informații, grupările erau protejate de mai mulți polițiști, în schimbul unor sume de bani pe care aceștia le primeau periodic de la lideri, relatează Antena3. 

Şeful Poliţiei Prahova, lăsat 3 luni fără permis de subalterni

Şeful Poliţiei Prahova

a rămas fără permis auto. Incidentul s-a petrecut în duminica trecută, pe DN1, în zona Potigrafu, la limita dintre județele Prahova cu Ilfov. Pentru că a depășit cu mult viteza legală, polițiștii din Prahova i-au suspendat permisul de conducere inspectorului șef al IJP pentru o perioadă de trei luni.

Contactat telefonic, Marian Iorga nu a ezitat să confirme informația, recunoscând că a greșit, motiv pentru care a fost sancționat ca orice alt cetățean. „Vă confirm faptul că am fost sancționat de colegii mei de la Serviciului Rutier Prahova. Mă aflam la volanul mașinii personale, în timpul liber și am fost sancționat ca orice alt cetățean conform OUG 195/2002”, a precizat pentru Ziarulincomod.ro, Marian Iorga.

Șeful Poliției Prahova are posibilitatea, conform legii, să reintre în posesia permisului de conducere mai devreme cu 60 de zile, dacă promovează examenul de redobândire pe care îl va susține tot la Ploiești.