Şeful poliţiei din Baltimore - SUA, demis din cauza înmulţirii crimelor şi a tulburărilor din primăvară

Publicat: Joi, 09 Iulie 2015 11:49 // Actualizat: Joi, 09 Iulie 2015 11:49 // Sursa: romaniatv.net

Șeful poliției din orașul Baltimore, situat pe coasta de est a SUA, a fost demis din cauza creșterii numărului de omucideri și în urma tulburărilor din primăvară declanșate de moartea unui tânăr de culoare după arestarea sa de către poliție, relatează AFP.

Foto: baltimoresun.com

Decizia de demitere a șefului poliției, Anthony Batts, are efect imediat, el fiind înlocuit temporar de adjunct, a anunțat primarul orașului, Stephanie Rawlings-Blake.

"Nu este o decizie ușor de luat", a declarat presei primarul, însă "prea mulți oameni au continuat să moară pe străzi" în ultimele săptămâni.

De la începutul anului, în acest oraș-port s-au produs 155 de omucideri și 303 atacuri cu armă, între care și un atac de marți în apropierea unui campus universitar, soldat cu trei morți. În aceeași perioadă a anului trecut, s-au produs 105 omucideri și 163 de atacuri cu armă.

Poliţia din Baltimore, ţinta unei anchete federale după moartea tânărului de culoare Freddie Gray

Anthony Batts a venit la Baltimore în septembrie 2012 pentru a moderniza poliția municipală, a opta cea mai importantă din SUA. El fusese anterior șeful poliției din orașele californiene Long Beach și Oakland.

Însă el a fost criticat pentru felul în care a gestionat protestele izbucnite după moartea unui tânăr de culoare, Freddie Gray, 25 de ani, în urma arestării sale de către poliție în luna aprilie. După decesul său, șase polițiști au fost inculpați, inclusiv pentru omor.

Protestele de la Baltimore au fost cele mai puternice după manifestațiile care au urmat uciderii, în august 2014, a unui alt tânăr de culoare, Michael Brown, la Ferguson, în Missouri (centru), de către un polițist alb.

Cu câteva ore înainte de anunțul demiterii, sindicatul poliției din Baltimore a publicat un raport în care îi acuzau pe șeful poliției și pe primar că nu i-au pregătit, echipat și sprijinit pe agenți în fața protestatarilor.

Stephanie Rawlings-Blake a negat că demiterea șefului poliției are legătură cu acest raport.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 iul 14:52
...de moartea unui tânăr de culoare după arestarea sa de către poliție, relatează AFP. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
09 iul 12:01
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
09 iul 11:57
Votează email 0 email
...moartea unui tânăr de culoare după arestarea sa de către poliție, relatează AFP. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H