Şeful Poliţiei Pantelimon, trimis în judecată pentru MITĂ şi FURT CALIFICAT

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Alexandru-Adrian Şovar, şef al Poliţiei Oraşului Pantelimon, judeţul Ilfov, pentru luare şi dare de mită şi furt calificat.

04 iul. 2014, 12:09
Şeful Poliţiei Pantelimon, trimis în judecată pentru MITĂ şi FURT CALIFICAT

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi un cetăţean iranian rezident în România, pentru două infracţiuni de dare de mită, în stare de recidivă.

„În mai 2013, Rahim – Pour- Sereshken Mahmoud – Reza a oferit unui subofiţer de poliţie, denunţător în cauză, suma de 1.500 lei, pentru ca acesta şi colegul cu care s-a aflat în echipaj să nu întocmească actele de constatare a împrejurării că acesta a condus autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza judeţului Ilfov. Oferta inculpatului a fost respinsă şi, în consecinţă, având în vedere valoarea alcoolemiei rezultată după analiza probelor biologice, acestuia i s-a întocmit un dosar penal”, se arată într-un comunicat al DNA.

VEZI ŞI Şofer cu permisul reţinut, prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un poliţist

În iunie 2013, inspectorul principal de poliţie Şovar, în acea perioadă împuternicit la comanda Poliţiei Pantelimon, i-a comunicat subofiţerului că ştie că are în lucru dosarul penal în care se efectuau cercetări faţă de Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza şi i-a spus „trebuie să-l ajutăm”, scrie Agerpres. DNA precizează că, ulterior, el i-a oferit 300 de dolari subofiţerului de poliţie aflat în subordinea sa, astfel încât să îl ajute pe acesta.

„Anterior, inculpatul Şovar primise suma de 600 de dolari de la Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza pentru ca, din prisma atribuţiilor de şef al Poliţiei, să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal. În 14 mai 2014, Alexandru Şovar a luat ceasul de mână deţinut de subofiţerul de poliţie aflat în subordinea sa şi a refuzat să-l restituie”, mai menţionează sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov.


loading...