Şeful Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Cluj, acuzat de înşelăciune, cercetat în libertate

Şeful Secţiei de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, Radu Ciurea, reţinut, miercuri, alături de un psiholog din Deva, pentru că ar fi ajutat mai multe persoane să obţină pe nedrept indemnizaţii de persoane cu handicap, va fi cercetat în libertate.

25 iul. 2013, 14:59
Şeful Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Cluj, acuzat de înşelăciune, cercetat în libertate

Şeful Secţiei de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, Radu Ciurea, şi psihologul Cristina Reis din Deva au fost prezentaţi, joi, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă.

Avocatul medicului, Lacrima Stan, a declarat, joi, că instanţa a respins propunerea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Cluj şi dispus ca cei doi să fie cercetaţi în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Sentinţa Tribunalului Cluj nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, acesta urmând să fie judecat de Curtea de Apel Cluj.

Surse din rândul anchetatorilor declarau, miercuri, că medicul psihiatru Radu Ciurea, de la Spitalul Militar Cluj-Napoca a fost reţinut, alături de un psiholog din Deva, de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Cluj, pentru complicitate la înşelăciune, respectiv înşelăciune, după ce ar fi dat adeverinţe false unor persoane care ulterior au luat pensie pentru persoane cu handicap.

Conform anchetatorilor, medicul ar fi eliberat în fals adeverinţe din care să rezulte că mai mulţi oameni suferă de boli psihice grave, iar ulterior, cei care au primit aceste adeverinţe, au obţinut pe nedrept indemnizaţii de persoane cu handicap. Medicul ar fi eliberat adeverinţe pentru 17 persoane, cercetate în acelaşi dosar pentru înşelăciune.

Radu Ciurea este cercetat alături de un psiholog din Deva, care a fost şi el reţinut pe 24 de ore, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Inculpatul a recunoscut în faţa anchetatorilor că a eliberat adeverinţe sau scrisori medicale celor 17 pacienţi în decursul anilor 2008-2009, dar a susţinut că a eliberat aceste adeverinţe pe baza unor diagnostice reale, respectiv că nu a falsificat nici un act.