Şeful vămii din portul Beirut a fost arestat în urma anchetei privind cele două explozii

Un judecător libanez a emis mandat de arestare pe numele şefului vămii din portul Beirut, Baderi Daher, în urma exploziei devastatoare produse pe 4 august, transmite DPA. Conform autorităţilor, deflagraţia a fost provocată de 2.750 de tone de nitrat de amoniu stocate de şase ani în port "fără măsuri de precauţie".

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 16:52
Şeful vămii din portul Beirut a fost arestat în urma anchetei privind cele două explozii

Şeful vămii a fost audiat timp de patru ore şi jumătate de către judecătorul Fadi Sawan, care a ordonat arestarea acestuia, a relatat Agenţia naţională libaneză de ştiri (NNA).

Citeşte şi: Beirutul, zguduit de două explozii puternice. Deflagraţia din port a fost devastatoare, sunt cel puţin 100 de morţi VIDEO

Conform unei surse judiciare, mai multe de 16 persoane au fost reţinute în ancheta privind explozia din port. La 7 august, un judecător din Beirut a ordonat reţinerea lui Daher, a predecesorului acestuia, Shafik Merhi, şi a directorului portului, Hassan Kuraitim.

Conform unui responsabil din Ministerul Sănătăţii, bilanţul deflagraţiei din 4 august a ajuns la 180 de persoane decedate. Explozia s-a soldat cu 6.000 de răniţi, a lăsat fără locuinţe 300.000 de oameni şi a provocat distrugeri masive în cea mai mare parte a capitalei libaneze.

La mai puţin o săptămână de la exploziile din portul Beirut Guvernul a demisionat, în contextul intensificării presiunilor internaţionale după explozia de la Beirut.


loading...
Partenerii noștri