Beirutul, zguduit de două explozii puternice. Deflagraţia din port a fost devastatoare, sunt cel puţin 100 de morţi VIDEO

Beirut, capitala Libanului, a fost zguduită marţi de două explozii puternice, una în zona portului, cealaltă în zona reşedinţei fostului premier Saad Hariri, din centrul oraşului. Se estimează că victimele sunt de ordinul sutelor. Potrivit unor rapoarte preliminare, nu ar fi vorba de acte teroriste.

04 aug. 2020, 15:34

UPDATE. Un bilanț provizoriu vorbește despre cel puțin 100 de morţi și 4.000 de răniți. Numărul victimelor poate crește, însă, în orele următoare, pentru că multe persoane sunt date dispărute, iar spitalele din Beirut sunt deja pline.

UPDATE: Vor fi trei zile de doliu național în Liban, începând de miercuri, după explozia uriașă din Beirut. Cel puțin 78 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți.

UPDATE: Bilanţul provizoriu al exploziilor din Liban a crescut la 78 de morţi şi 4400 de răniţi, au anunţat oficial ai Ministerului Sănătăţii.


UPDATE 2. Sunt cel puţin 70 de morţi în urma exploziilor, între care şi secretarul general al Partidului Kataeb, Nazar Najarian. Între cei 2.200 de răniţi se numără şi fiica şi soţia premierului libanez.

UPDATE 1. Oficial, cel puțin 10 persoane au murit în explozie, dar autorităţile admit că numărul real al victimelor este mult mai mare. Epicentrul exploziei a fost în depozitul pirotehnic din apropierea hambarelor de grâne din portul Beirut.

Citeşte şi Imagini răvăşitoare de pe străzile din Beirut, oameni plini de sânge şi totul distrus în jur. Sunt sute de victime ale exploziei VIDEO

ȘTIREA INIȚIALĂ. Zeci de oameni au fost răniţi în urma unei explozii de origine necunoscută în portul Beirut, o parte dintre ei fiind îngropaţi sub moloz, a informat Crucea Roşie a Libanului marţi.

Citește și Scene şocante în sectorul 3 din Capitală. Un bărbat dezbrăcat a căzut de la balcon UPDATE

Explozia puternică s-a auzit în tot oraşul, provocând panică în capitala libaneză. Ferestre ale unor clădiri din oraş şi de la periferie au fost sparte de forţa deflagraţiei, iar un fum negru s-a ridicat deasupra portului.

Geamurile a numeroase imobile şi magazine s-au spart pe o rază de kilometri. Nori de fum se ridică deasupra capitalei, iar zona portului este în întregime acoperită. Zona portului a fost izolată de forţele de securitate, care nu lasă să pătrundă în zonă decât protecţia civilă, ambulanţele şi camioanele de pompieri. Jurnaliştilor li s-a interzis accesul, potrivit unui corespondent al AFP. În zona cartierului portului, distrugerea este totală, mai scrie France Presse. „Am văzut o minge de foc şi fum ridicându-se deasupra Beirutului. Oamenii ţipau şi alergau, mulţi dintre ei sângerând. Balcoanele au căzut de pe clădiri. Geamurile din clădiri înalte s-au distrus şi au căzut pe stradă„, a declarat un martor.


loading...
Partenerii noștri