Seism DEVASTATOR în China. Numărul VICTIMELOR, în continuă creştere VIDEO

Bilanţul seismului din China continuă să se înrăutăţească. Potrivit autorităţilor, cel puţin 180 de persoane au murit în urma cutremurului din provincia Sichuan şi peste 11.000 au fost rănite.

RomaniaTV.net
21 apr. 2013, 06:23
Seism DEVASTATOR în China. Numărul VICTIMELOR, în continuă creştere VIDEO

Seismul, cu magnitudinea 6,6 pe scara Richter, s-a produs sâmbătă la orele locale 08.02 (00.02 GMT) şi a afectat regiunea Lushan, în zona municipală din Yaan, situată în centrul provinciei, potrivit primelor date difuzate de Centrul de Reţele Seismologice din China.

Ulterior, s-au înregistrat 1.165 de replici, cea mai mare având magnitudinea 5,8, potrivit centrului de seismologie.

Cutremurul i-a DISTRUS nunta. O jurnalistă din China transmite LIVE în rochie de MIREASĂ VIDEO

Cincizeci de oameni au fost totuşi salvaţi de sub dărâmături, iar salvatorii continuă să caute supravieţuitori.

Cele mai afectate sunt oraşele Longmen şi Qingren, cu mii de locuitori. În localitatea Gucheng aproape toate clădirile s-au prăbuşit. Mii de militari şi voluntari sunt în zona afectată. Autorităţile au trimis şi echipe de poliţie dotate cu dispozitive specializate în căutarea victimelor printre dărâmături.

Preşedintele chinez a cerut autorităţilor şi echipelor de salvare să-şi sporească eforturile de ajutorare a victimelor. Totodată, premierul Chinei s-a deplasat în zona afectată la scurt timp după seism pentru a supraveghea operaţiunile de salvare.