Seismolog român: Ne putem aştepta la un cutremur puternic în zona Vrancea

Publicat: Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:28 // Actualizat: Duminică, 15 Ianuarie 2012 00:57 // Sursa: RTV.net

"Ne putem aştepta la un cutremur puternic în zona Vrancea". Declaraţia îi aparţine şefului Observatorului Seismologic Timişoara, care i-a liniştit pe bănăţeni după cutremurele din zonă din ultima perioadă.

Foto: INFP.RO

Dan Rău, şeful Observatorului Seismologic Timişoara, a declarat pentru România TV că "nu am făcut afirmaţia că se va produce un cutremur mare ci că probabilitatea ca în perioada următoare să avem un cutremur puternic creşte pe zi ce trece, tocmai pentru că în Vrancea este linişte. Chiar dacă în rândul sesismologilor exista multe teorii divergente, exista directii în care exista şi un conses. Când eşti într-o zonă seismică nu se pune problema dacă va fi un cutremur, ci când va fi, aşa că e mai bine sa fim pregatiţi".

"A doua direcţie în care există un consens este că dacă la ora actuală un sesism nu poate fi prezis sau oprit, în schimb se pot lua măsuri care se diminueze numărul pagublelor şi victimelor umane (...) în primul rând respectarea disciplinei în construcţii, e litera de lege şi măsurile legate de organizarea instistuţiilor statului care trebuie sa intervină. Primele minute şi ore sunt hotărâtoare, dacă nu se intervine prompt atunci dimensiunea pagubelor e mare", a mai declarat acesta.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cutremur România cutremur zona Vrancea Dan Rău sesimolog român
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 ian 12:42
...ultima perioadă, nu este un semn bun, explică şeful Observatorului Seismologic Timişoara. Acesta a declarat, pentru România TV, că şansele ca un cutremur...
13 ian 10:37
Răspunde | Votează email 0 email
Guevara Che
daca se v-a intampla acel cutremur sper ca basesxcu sa fie la locul potrivit in momentul potrivit...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H