Seminţele de pepene fierte, miracolul neştiut şi ideal pentru sănătate

Semintele de pepene fierte, miracolul nestiut si ideal pentru sanatate. O reteta atat de simpla, dar incredibil de benefica pentru organismul nostru.

11 iun. 2016, 11:43
Seminţele de pepene fierte, miracolul neştiut şi ideal pentru sănătate

Cu totii stim ca pepenele verde inseamna in primul rand o desfatare pentru papilele gustative si o adevarata racorire in zilele toride. In afara de excelenta hidratare pe care o asigura, pepenele verde mai are si alte surprize pentru organismul oamenilor. Totul are legatura cu semintele acestuia, suparatoare pentru unii, dar miraculoase pentru toata lumea odata ce sunt pregatite intr-un anumit fel. Pentru a te bucura din plin de proprietatile acestor seminte, nu trebuie sa le inghiti intregi. Cine face asta, trebuie sa stie ca inghitite intregi, semintele traverseaza tractul digestiv si apoi sunt eliminate intacte.

Este indicat sa le consumam zdrobite, fierte sau coapte, pentru ca astfel este expus miezul lor, cel care ale lagatura cu niste efecte miraculoase pentru sanatate. Astfel, semintele pepenelui verde contin foarte multe fibre, vitamine (n.r. – A, B, C), mineralele (n.r. – magneziu, fier, mangan, calciu), antioxidantii, grasimi polinesaturate si monosaturate. Cu ajutorul acestora, anumite probleme de santate – unele chiar foarte grave – sunt tratate cu succes si ii ajuta foarte mult pe cei afectati.

Fibrele din seminte asigura functionarea normala a aparatului digestiv, trateaza constipatia si elimina parazitii intesinali. In plus, acestea ii ajuta pe cei cu icter si pe cei care au diverse afectiuni inflamatorii. Semintele de pepene verde contin citrulina, un antioxidant ce contribuie la dilatarea vaselor de sange, ceea ce ii ajuta foarte mult pe toti cei care sufera de ateroscleroza, hipertensiune si angina pectorala. Ceea ce este stiut de parintii si de bunicii nostri, dar merita reamintit: semintele de pepene ajuta la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi.

Citeşte mai mult pe teotrandafir.com