Semnalul de alarmă tras de medici: Pacienţii cu o boală frecventă ajung să facă forme severe de coronavirus

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, spune că pacienţii cu hipertensiune ajung să facă forme severe de coronavirus. Medicul îi îndeamnă pe români să respecte masurile de igienă, mai ales că şi România, la fel ca restul Europei, se îndreaptă spre un al doilea val al pandemiei. 

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 10:35
Semnalul de alarmă tras de medici: Pacienţii cu o boală frecventă ajung să facă forme severe de coronavirus

Beatrice Mahler se arată îngrijorată de numărul de cazuri de infectări raportate în ultimele zile.

„E îngrijorător că numărul de cazuri raportate în ultimele două zile este în creștere iar Bucureștiul este pe primul loc.

Îngrijorător este că la Institutul Marius Nasta numărul pacienților cu forme moderate și severe reprezintă 80% din totalul celor internați, nu neapărat la terapie intensivă, dar care au nevoie de oxigen.

Majoritatea au comorbidități, dar surprinzător este că forma severă de coronavirus dacă au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regulă, o tratează și nu necesită spitalizare.

Există riscul să crească numărul de cazuri, vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat în valul doi, din păcate noi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri. Toamna va fi extrem de dificilă.

Avem lucruri pe care le putem face ca să ne protejăm de infecții”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri 1.527 cazuri noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de decese ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. În prezent, 447 pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la ATI. Este cel mai mic număr de pacienţi de la Terapie Intensivă din 7 august, când au fost anunţaţi 446 pacienţi în stare gravă. Mai mult, oficialii anunţă că de la începutul pandemiei până în prezent 88.235 de pacienți au fost declarați vindecați, reprezentând peste 80% din numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România.

Citeşte şi Criză medicală la Institutul „Marius Nasta”! Spitalul rămâne fără 30 de cadre medicale