Semne ale deficienţei de VITAMINE care ţi se citesc pe faţă. Pe unul din ele îl ai şi tu

Problema deficitului de vitamine este deosebit de relevantă acum, la început de primăvară. Fără vitamine, ne simțim slabi și apatici, și gata să devenim o țintă ușoară pentru diverși viruși. Iată semnele care îți spun că ai deficiențe de vitamine! Le poți identifica cu ușurință, numai privind în oglindă, căci ele sunt prezente chiar pe fața ta.

12 mart. 2017, 05:11
Semne ale deficienţei de VITAMINE care ţi se citesc pe faţă. Pe unul din ele îl ai şi tu

1. Pielea excesiv de palidă

Puțini oameni se pot lăuda cu un bronz remarcabil la sfârșitul iernii, scrie tasta.ro. Dar dacă pielea ta a devenit complet palidă față de modul în care arată normal, acesta este un semn de lipsa vitaminei B12. Fără ea, ne simțim obosiți și deznădăjduiți. Putem restabili nivelul corect al acestei vitamine dacă mâncăm mai multă carne și o mare varietate de fructe.

Citeşte şi Dieta cu urzici: slăbeşti şi îţi tonifiezi corpul

2. Părul uscat

Părul uscat, fragil și acoperit în mare parte de mătreață, ar putea fi un semn că îți lipsește biotina, cunoscută și sub denumirea de vitamina B7. Acest lucru se datorează folosirii antibioticelor. Pentru a crește nivelul de vitamina B7 din corp, trebuie să mănânci carne, pește, legume, fructe, ciuperci și leguminoase mult mai des.

3. Ochii pufoși

Dacă ai observat umflături în jurul ochilor și la nivelul membrelor, corpul tău ar putea fi privat de iod. Cea mai comună sursă de iod este sarea iodată. Iodul este prezent și în fructele de mare – homari, creveți, alge marine – dar și în produse lactate sau chiar pâine.

Citeşte şi 5 beneficii ale sucurilor naturale pentru copii

4. Buze incolore


Buzele palide pot fi un semn al lipsei de fier. Presiunea arterială scăzută și răcelile regulate pot fi semne suplimentare ale acestui fapt. Pentru a recupera lipsa de fier, ai nevoie să consumi mai multă carne roșie și să renunți la consumul de alimente bogate în calciu pentru un tip.

5. Sângerarea gingiilor

Sângerarea gingiilor poate indica o lipsă a vitaminei C. O cantitate redusă de vitamina C poate duce la imunitate scăzută, dureri musculare și probleme cu dinții. Vitamina C se găsește în citrice și ardei roșu.