Semne ca eşti un părinte prea permisiv

Cand te gandesti la ce inseamna un parinte permisiv, raspunsul care iti vine in minte este, probabil: "parintele ai carui copii n-au reguli, n-au tinuta, n-au maniere". Pe de o parte, este adevarat, insa sunt si alte elemente care intra in definitia "parintelui permisiv". S-ar putea chiar sa-ti dai seama ca si tu poti intra cu usurinta in aceasta categorie avand in vedere unele obiceiuri pe care le ai, chiar daca intentiile tale sunt bune si crezi ca ii vor fi de folos copilului sau adolecentului tau pentru a de veni un adult responsabil.

RomaniaTV.net
14 dec. 2015, 21:50
Semne ca eşti un părinte prea permisiv

Iata 5 obiceiuri cate te inscriu in categoria parintilor permisivi si cum sa te debarasezi de ele, potrivit recomandarilor doctorului Leonard Sax, medic de familie si specialist in parenting, autorul mai multor carti de specialitate.

Nu exista limite si rutine

In multe familii, din pricina programului foarte incarcat, nu mai exista rutine de familie. Cu atat mai mult limite. Oamenii sunt prea obositi pentru a mai seta anumite limite si pentru a crea animozitati, in putinul timp pe care il petrec in familie. Si atunci „lasa de la ei”. Ceea ce nu este foarte sanatos pentru copii. Insa, cu putina fermitate si cu sprijinul partenerului, in doua saptamani se pot forma noi rutine si noi reguli.

Eviti conflictele

Pentru multi parinti este mai comod sa renunte decat sa mai intre intr-un alt conflict cu copilul sau adolescentul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.