Semne că relaţia ta online este infidelitate GALERIE FOTO

"Chatting sau Cheating", aceasta este dilema şi cartea cu acelaşi nume a lui Sheri Meyers, care încearcă să ne arate cum am putea şti dacă amicii noştri virtuali au depăşit linia prieteniei.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 18:53

În cartea sa, Sheri Meyers analizează transformarea prieteniilor virtuale în SEX EMOŢIONAL. Este o tendinţă a secolului comunicării tehnologizate la maximum, ce capătă pe zi ce trece tot mai mulţi adepţi, cu atât mai mult cu cât timpul de socializare faţă-n faţă este tot mai greu de găsit, iar internetul ne oferă legături „instant”printr-un simplu click!

Dar genul acesta de relaţii are şi partea sa întunecată, care apare atunci când prietenia virtuală ajunge să destrame o relaţie de durată sau chiar o căsnicie.

Un simplu test te poate lămuri dacă este vorba despre o prietenie nevinovată sau dacă este vorba despre sex emoţional. Acesta din urmă se manifestă prin a împărţi intimitatea, prin secretizarea relaţiei online sau prin chimie sexuală.

Intimitatea împărţită se manifestă prin:

-schimb de informaţii personale, confidenţiale cu un „prieten” online despre care partenerul tău habar nu are;

-din ce în ce mai mult timp şi sprijin emoţional acordat prietenului virtual şi cât mai puţin din toate acestea acordate partenerului de viaţă;

-distanţarea fizică şi emoţională de partener, preferinţa de a-ţi petrece timpul fără el, comânicând online sau prin SMS-uri cu prietenul virtual;

– controlul constant al mesajelor primite de la prietenul virtual şi încercările de a veni în contact cu el în spaţiul virtual;

– o stare de bucurie şi chiar exaltare când sunteţi conectaţi în comunicarea electronică şi invers, o stare proastă, de singurătate, când nu aţi mai comunicat o perioadă mai mare de timp.

Secretizarea relaţiei se manifestă prin:

– ascunderea corespondenţei cu prietenul de pe internet faţă de partenerul tău prin orice mijloace, inclusiv prin profilul clandestin sau fals pe reţelele de socializare sau adrese false de e-mail, schimbarea parolei pe care partenerul de viaţă o cunoaşte, etc…

– evitarea unei discuţii sincere cu partenerul de viaţă;

– petrecerea unui timp îndelungat vorbind şi făcându-i confidenţe prietenului online, fără a-i spune partenerului de viaţă că schimbi astfel de informaţii cu un necunoscut sau, mai rău, minţindu-l că stai de vorbă cu o altă persoană.

Chimia sexuală se manifestă prin:

– excitaţie emoţională sau sexuală în timp ce comunici virtual cu prietenul;

– schimb de e-mail-uri, SMS-uri, fotografii sau înregistrări video cu prietenul virtual;

– gesturi sexuale în faţa unei camere de luat vederi sau chiar în „imaginaţie”, confesiuni, reciproce eventual, despre fantezii sexuale, masturbare singulară sau reciprocă în timpul comunicării virtuale;

– să îţi imaginezi că faci dragoste cu prietenul virtual când eşti în pat cu partenerul de viaţă;

– să fii stânjenit când partenerul de viaţă vrea să faceţi dragoste şi să te eschivezi citind o carte, urmărind o emisiune la televizor sau găsind orice altă scuză pentru a nu ajunge împreună în pat.

Dacă răspunsul la oricare aceste întrebări este „DA!”, trebuie să tragi semnalul de alarmă în mintea ta, pentru că risşti să aluneci către sexul emoţional şi, mai departe, către adulter.

Preţul unei asemenea afaceri, fie că este vorba despre o relaţie virtuală, emoţională sau fizică, poate fi devastator pentru relaţia maritală. Dacă vrei să împiedici un divorţ, e cazul să renunţi la toate „gadget-urile” care te-au legat de prietenul virtual şi să reinvesteşti toată atenţia pe care i-ai acordat-o acestuia relaţiei cu partenerul tău de viaţă, care a avut de suferit din cauza „aventurii” tale.