Semnul de circulație care va fi întâlnit tot mai des pe șoselele din Europa. Ce reprezintă pentru șoferi

Aglomerația insuportabilă din trafic e o problemă cu care se confruntă șoferii din toată lumea, iar autoritățile fac eforturi uriașe să rezolve această situație.

08 sept. 2023, 08:46
Semnul de circulație care va fi întâlnit tot mai des pe șoselele din Europa. Ce reprezintă pentru șoferi

Semnul de circulație care va fi întâlnit tot mai des pe șoselele din Europa. Printre măsurile luate se numără și crearea de benzi cu grad mare de ocupare, care, după cum sugerează și numele lor, sunt rezervate exclusiv mașinilor cu mai mult de un pasager.

Benzile specifice sunt create pe drumurile aglomerate și le dă posibilitatea mașinilor cu o ocupare mare de pasageri să circule într-un spațiu gol. Benzile vin ca o recompensă pentru cei care își împart vehiculele cu colegii sau cei din familie, un lucru esențial pentru reducerea utilizării mașinilor care sufocă traficul.

Citește și Bărbat mort după ce a fost lovit de trenul de călători București-Constanța. Traficul feroviar oprit

Semnul de circulație care va fi întâlnit tot mai des pe șoselele din Europa

Benzile cu grad ridicat de ocupare nu se întâlnesc prea des pe drumurile europene. Spania e o excepție, are astfel de benzi în Madrid, Barcelona și Granada, care permite accesul mașinilor cu cel puțin doi pasageri. Guvernul spaniol a revizuit semnele rutiere recent și a actualizat mai multe indicatoare rutiere. Printre ele se numără și cel afișat, care arată numărul minim de persoane care trebuie să se afle în interiorul mașinii pentru a permite intrarea pe o bandă cu grad mare de ocupare. Numărul necesar de pasageri va fi stabilit de autoritatea care gestionează drumul respectiv.

Benzile cu grad mare de ocupare reprezintă un lucru nou pentru drumurile europene. Nu la fel e și pentru SUA, unde sunt în peste 20 de state, ocupând mii de kilometri de rețea de drumuri. Aceste benzi au fost apreciate de șoferi și în ultima vreme cele cu grad mare de ocupare au devenit accesibile celor care dețin mașini electrice, indiferent de numărul de pasageri.

Aceste benzi au fost introduse în SUA ÎN 1970 pentru cei care circulă mai mulți într-o mașină. Scopul a fost reducerea numărului de mașini pe șosea.

Citește și Moartea gravidei din Botoșani a scos oamenii în stradă. Zeci de mame revoltate au blocat traficul din oraș. „Moartea ei să nu se repete!”