Senat: Unele imobile ale RA-APPS vor trece în administrarea MApN, SRI şi a Episcopiei Covasnei şi Harghitei

Plenul Senatului a adoptat tacit, marţi, proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 114/2013 privind transmiterea unor imobile din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" către Ministerul Apărării Naţionale, Serviciu Român de Informaţii şi Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei şi Harghitei, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
25 mart. 2014, 10:21
Senat: Unele imobile ale RA-APPS vor trece în administrarea MApN, SRI şi a Episcopiei Covasnei şi Harghitei

În administrarea Ministerului Apărării va intra ‘Vila Covasna’ (judeţul Covasna), cu o valoare de inventar pe construcţie de 4.607.018,23 lei, iar pe terenul aferent, în suprafaţă de 17.107 mp, de 738.980,15 lei.

În administrarea SRI va trece imobilul Complex ‘Palat Olăneşti’ (judeţul Vâlcea), cu o valoare de inventar de 45.207.568,58 lei. Imobilul are un teren cu o suprafaţă de 107.687 mp, heliport, parc şi o cabană.

Episcopiei Ortodoxe Române a Covasnei şi Harghitei i-a revenit în administrare Complexul hotelier ‘Bradul’ (judeţul Covasna), compus din clădire, restaurant, terasă, corpuri de cazare, bază de tratament, spălătorie, teren sport, parc amenajat şi păşune, în suprafaţă totală de 22.763 mp.

Valoarea de inventar pe construcţie este de 9.517.036,74 lei, iar cea pe teren – de 984.805,21 lei.

În momentul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat aprobarea tacită a acestui proiect de lege, liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a criticat faptul că acest proiect nu a primit un vot în şedinţa plenului de luni, afirmând că vina este atât a preşedintelui Senatului, a conducerii Senatului, cât şi a liderilor grupurilor parlamentare.

„Suntem Senat, Cameră legiuitoare, şi este evident că a fost o greşeală regretabilă, o scăpare şi eu îmi asum această greşeală. Ierarhia greşelilor este: preşedintele Senatului, Biroul Permanent, liderii de grup. (…) Adoptarea tacită este un lucru grav care se petrece, cu atât mai mult cu cât programul Senatului nu este deloc încărcat. (…) Întreb: nu trebuia să fie o dezbatere foarte serioasă pe acest proiect? Şi să dăm votul final ieri, şi nu astăzi, pentru că ieri era votul final? Eu sper ca astfel de chestiuni care să impieteze foarte serios, clar activitatea legislativă a Senatului nu se vor mai întâmpla”, a declarat liderul senatorilor PNL.