Senator AUR surprins dormitând în Parlament. „Eram în poziţia vishuddha chakra”

Dormitul în Parlament este un gest care nu ţine cont de culoarea politică. Chiar dacă este la primul mandat de senator în Parlamentul României, un reprezentant AUR a dovedit că a deprins repede obiceiurile colegilor cu vechime.

26 dec. 2020, 13:52
Senator AUR surprins dormitând în Parlament. „Eram în poziţia vishuddha chakra”

Mircea Dăneasa, senator AUR de Suceava, a fost surprins dormind în Parlament încă de la primele ședințe la care a participat. O fotografie publicată de site-ul stirisuceava.net îl arată pe senatorul Mircea Dăneasă cum stă cu ochii închişi, bărbia în piept. Mai mult, chiar dacă se află în plen, senatorul AUR nu purta masca de protecţie pentru aceasta, din material plastic transparent, era căzută pe piept.

Parlamentarul Mircea Dăneasa, în vârstă de 65 de ani, se află la primul mandat și a fost ales pe lista Partidului Alianța pentru Unirea Românilor. AUR a obținut în Suceava cel mai mare scor al partidului din țară, 14,72% la Senat.

Mircea Dăneasa este sculptor și unul dintre primii practicanți de yoga din Romania, fiind elevul lui Mario Vasilescu.

Contactat de „Adevărul”, parlamentarul a explicat că nu dormea, ci că se afla într-o poziţie care îi stimula creativitatea. În plus, el spune că nu se afla la Senat, ci la Camera Deputaţilor atunci când a fost fotografiat.

„Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte vishuddha chakra. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie”, a declarat Mircea Dănescu, pentru Adevărul.

El a recunoscut că nu poartă tot timpul masca de protecţie impotriva SARS-CoV-2 şi a explicat de ce.

„Atât timp cât eu apreciez că în faţă, în spate, lateral, stânga, dreapta nu este risc să contaminez pe cineva sau să fiu contaminat, consider că purtarea măştii este o idioţenie”, a spus el.

Citeşte şi: Gigi Becali și legătura lui cu partidul AUR: „Îmi zicea mama să-i votez, știa despre ei de la oamenii din biserică”