Senator PNL: Este necesară o remaniere rapidă a Guvernului. Unii miniştri dau semne de îmbătrânire prematură

Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea declară că este necesară "o remaniere cât mai rapidă a Guvernului", în condiţiile în care sunt câţiva miniştri "tot mai depăşiţi de situaţiile cu care se confruntă şi care dau semne de oboseală şi de îmbătrânire prematură", transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
19 dec. 2013, 13:23
Senator PNL: Este necesară o remaniere rapidă a Guvernului. Unii miniştri dau semne de îmbătrânire prematură

Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, în condiţiile în care USL nu se va destrăma, „o remaniere cât mai rapidă a Guvernului” este necesară, deoarece în cabinet sunt „câţiva miniştri tot mai depăşiţi”.

„O remaniere a Guvernului cât mai rapidă este necesară dacă USL merge mai departe. Sunt câţiva miniştri tot mai depăşiţi de situaţiile cu care se confruntă şi care dau semne de oboseală şi de îmbătrânire prematură”, a spus senatorul liberal.

Întrebat ce miniştri consideră că trebuie schimbaţi, Bodea a refuzat să facă nominalizări, spunând: „Cine nu este în stare să-şi dea jos cuşma în Parlament şi la televizor ar face bine să-şi caute o slujbă mai puţin stresantă”.

Totodată, senatorul liberal a afirmat că pentru USL „anul 2013 a fost caracterizat de aroganţa PSD, confirmarea prostituării PC, care a sărit iarăşi la un alt partener, şi de confuzia PNL”.

El a adăugat că la începutul mandatului a fost „şocat” să constate cât de „inutil” este Parlamentul, deoarece „Guvernul face tot ce vrea”, iar în aceste condiţii legislativul „poate fi desfiinţat”.

„Am fost şocat să văd cât de inutili suntem în Parlament, că Parlamentul poate fi desfiinţat pentru că Guvernul face ce vrea. De aceea cred şi eu că planul lui Crin Antonescu de reformare a Parlamentului trebuie pus în aplicare, pentru a se desfiinţa dictatura Guvernului care s-a instaurat în această ţară de ceva vreme”, a spus Cristian Bodea.

În opinia acestuia, USL are datoria să elaboreze, anul viitor, o reglementare care să limiteze posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe, întrucât „cu fiecare ordonanţă de urgenţă, Guvernul îşi bate joc de Parlament”.

În plus, Bodea crede că senatorii şi deputaţii trebuie să adopte o „lege a demnitarului”, după modelul legii privind statutul funcţionarului public, „cu sancţiuni clare pentru cei care bagă mâna în buzunarul cetăţeanului, pentru că doar aşa se poate epura politica de oportunişti în căutarea de tunuri financiare”.