Senatorii ar urma să aibă activitate în teritoriu în Săptămâna Patimilor

Senatorii nu vor avea activitate în parlament în Săptămâna Patimilor. Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu a anunţat, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că este vorba despre "o săptămână religioasă foarte importantă" şi s-a propus ca în Săptămâna Patimilor, senatorii să aibă activităţi în teritoriu.

RomaniaTV.net
15 apr. 2013, 14:16
Senatorii ar urma să aibă activitate în teritoriu în Săptămâna Patimilor

„A fost o discuţie întreagă (în Biroul Permanent, n.r.) legată de cum se va desfăşura activitatea Senatului în săptămâna următoare, săptămâna următoare pentru creştinii ortodocşi, care sunt majoritari în această ţară, este Săptămâna Patimilor, este o săptămână religioasă foarte importantă şi, avându-se în vedere cum s-a procedat şi în alţi ani, s-a considerat că domnii şi doamnele senatori să propunem plenului să aprobe ca să se desfăşoare activitate în teritoriu, inclusiv în zilele de luni şi marţi”, a susţinut Dumitrescu.

Ulterior, ziariştii i-au atras atenţia vicepreşedintelui Senatului că a greşit săptămâna la care se referea.

„Păi vedeţi şi dumneavoastră ce am spus înainte (…) Păi săptămâna viitoare ce săptămână e?”, a replicat Dumitrescu.

Acestuia i s-a precizat că săptămâna viitoare nu este cea care precede sărbătorii Paştelui.

„Nu? Atunci înseamnă că am greşit eu, este săptămâna premergătoare Paştelui. Deci vorbim despre săptămâna premergătoare Paştelui, deci de pe 29 (aprilie, n.r.) şi până pe data de 5 (mai, n.r.), când este Paştele”, a clarificat senatorul PSD.