Senatorii, cazaţi în lux pe bani publici. Hoteluri de 4 şi 5 stele cu piscină, saună şi solar

Senatul plăteşte anul acesta 1,7 milioane de euro pentru cazarea a 77 de senatori. Este cea mai mare sumă din această legislatură. Iar parlamentarii vor sta în lux. În faţa alegătorilor promit că îşi reduc cheltuielile. În realitate îşi asigură tot confortul din banul public.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 16:30
Senatorii, cazaţi în lux pe bani publici. Hoteluri de 4 şi 5 stele cu piscină, saună şi solar

Aproape jumătate dintre senatori, nefiind din Bucureşti, beneficiază de cazare plătită din buget. Anul acesta, cazarea celor 77 de senatori va costa nu mai puţin de 1,7 milioane de euro. Raportată la anii anteriori, suma plătită este cea mai mare. Astfel, anul trecut, Senatul a plătit pentru cazarea aceluiaşi număr de aleşi aproximativ 1,3 milioane de euro. Iar în 2009 – aproximativ un milion şi jumătate de euro.

Condiţiile oferite senatorilor pentru cele 1,7 milioane de euro sunt pe măsură. Ei sunt cazaţi la hoteluri de 4 şi chiar 5 stele. La finalul anului trecut, ca să fie siguri că vor beneficia de toate avantajele oferite de numărul mare de stele, senatorii au impus în caietul de sarcini cîteva condiţii absolut necesare, printre care accesul nelimitat la toate serviciile şi facilităţile unităţii de cazare.

O privire pe site-urile hotelurilor respective arată care ar fi aceste facilităţi : room service 24 de ore din 24, accesul la piscina de interior sau exterior, saună , fitness sau chiar solar.