Senatorii îşi iau vacanţă de aproape o lună în mijlocul sesiunii parlamentare

Biroul Permanent al Senatului a decis ca senatorii să mai ţină două şedinţe de plen săptămâna viitoare urmând ca apoi să-şi ia vacanţă pentru campania la alegerile europarlamentare. Reprezentanţii PNL au votat marţi în Biroul Permanent al Senatului împotriva acestei propuneri, iar democrat-liberalii s-au abţinut.

RomaniaTV.net
22 apr. 2014, 13:02
Senatorii îşi iau vacanţă de aproape o lună în mijlocul sesiunii parlamentare

Biroul Permanent al Senatului a decis, cu majoritate de voturi, ca senatorii să desfăşoare, în perioada 28 aprilie – 26 mai, numai activităţi în teritoriu, dată fiind „încărcătura electorală” a perioadei în discuţie, a precizat marţi vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD), citat de Agerpres.

‘S-a luat decizia în Biroul Permanent ca începând cu săptămâna viitoare, adică din 28 aprilie, până pe 26 mai Senatul să nu mai lucreze în plen şi senatorii să-şi desfăşoare activitatea în teritoriu, ţinând cont de faptul că avem trei tipuri de alegeri în această perioadă – pentru Parlamentul European, pentru posturile vacante de senatori şi deputaţi din colegiile electorale, precum şi pentru primari sau Consilii locale. Având în vedere încărcătura electorală (…) s-a luat această decizie cu majoritatea voturilor reprezentanţilor BP’, a precizat Dumitrescu.

„Reprezentanţii din Biroul Permanent ai Partidului Naţional Liberal au votat împotriva acestei propuneri susţinute de celelalte partide. Reprezentantul Partidului Democrat Liberal s-a abţinut. Propunerea este să venim şi săptămâna viitoare, doar luni şi marţi, deci din nou să se legifereze doar trei ore – trei ore şi jumătate pe săptămână şi după aceea să nu mai venim deloc la Parlament. Există aici o paranteză, în sensul că Biroul Permanent care se va întruni în fiecare luni să poată lua decizia să convoace Senatul”, a declarat Puiu Haşotti, liderului grupului PNL din Senat.

El a atras atenţia asupra faptului că foarte multe proiecte şi propuneri intră în această săptămână în adoptate tacită.

„Câtă vreme avem astăzi 45 de proiecte şi propuneri legislative care trec prin adoptare tacită astăzi sau mâine, câtă vreme sunt alte zeci de propuneri şi proiecte legislative care urmează să vină, mie mi se pare că Parlamentul, implicit Senatul, este în primul rând pentru a legifera. Trebuie să participăm la campania electorală, dar în momentul în care Parlamentul adoptă tacit propuneri legislative trebuie să avem mare grijă în ce măsură nu greşim atunci când intrăm într-o inactivitate”, a spus liderul grupului PNL din Senat.