Senatorii nu se înghesuie la muncă. Şedinţa plenului, SUSPENDATĂ din lipsă de cvorum

Şedinţa plenului Senatului a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum. Doar 78 de senatori s-au prezentat la dezbaterile din plen, în condiţiile în care pentru asigurarea cvorumului era nevoie de un număr de cel puţin 85 de senatori.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 08:42
Senatorii nu se înghesuie la muncă. Şedinţa plenului, SUSPENDATĂ din lipsă de cvorum

Constat că nu avem cvorum de şedinţă şi mă determină să declar închise lucrările şedinţei de astăzi. Ne vedem luni, la şedinţa de plen„, a anunţat preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Ioan Chelaru, citat de Agerpres.

Ordinea de zi a plenului a fost supusă votului şi a obţinut 78 de voturi pentru, niciun vot împotrivă şi nicio abţinere, constatându-se astfel că nu era întrunit cvorumul necesar şedinţei, de minimum 85 de senatori.

Marţi, la finalul Biroului Permanent, vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, anunţa că Senatul va avea în zilele de miercuri şedinţă de plen până la sfârşitul sesiunii parlamentare, pentru a ajunge cu toate proiectele de lege la zi.

‘Programul pentru această săptămână este astăzi zi de luni, cum ar veni, adică de la 16,00 la 19,30 cu cele două părţi, dezbaterea proiectelor de lege şi întrebări şi interpelări. Mâine, program de la ora 9,00 la 13,00, cu declaraţii politice, deci lucrăm şi mâine pentru că aşa ne-am angajat. Săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, dezbateri în plenul Senatului pentru a recupera faptul că a fost perioada aceasta mai lejeră în campania electorală şi probabil că s-au adunat proiecte de lege. Lucrăm până la sfârşitul sesiunii o zi în plus pentru a recupera şi a ajunge la zi cu toate proiectele de lege cu care a fost sesizat Senatul‘, a explicat Dumitrescu.

Citeşte şi Chiul masiv la Senat: şedinţa a fost sistată din lipsă de cvorum