Senatorul Dorel Jurcan, muşcat de un câine în weekend, a fost externat

Liderul PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, care a ajuns la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea după ce a fost muşcat de un câine în gospodăria unui localnic, a fost externat, el spunând însă că va sta în continuare imobilizat la pat, pentru cel puţin 20 de zile.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 08:48
Senatorul Dorel Jurcan, muşcat de un câine în weekend, a fost externat

Am fost externat şi am fost transportat cu o ambulanţă la o clinică unde am efectuat un RMN, iar astăzi (luni-n.r.) o să aflu ce s-a întâmplat. Este afectată o vertebră, nu ştiu dacă este o fisură sau o fractură, oricum nu pot să merg în picioare, nu pot să mă deplasez, singura poziţie în care durerile sunt suportabile este cea la orizontală. Dacă este fisură în cinci-şapte zile trec durerile, dar trebuie repaos total şi să port un corset, iar dacă este fractură trebuie repaos de 15-20 de zile. Operaţia la rănile provocate de câine evolueză favorabil, este o evoluţie post operatorie favorabilă, în şapte zile se va vindeca„, a declarat preşedintele PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan.

Senatorul Dorel Jurcan se afla, sâmbătă, în cartierul Zlătărei din Drăgăşani, unde căuta localnici care doreau să intre în politică şi să candideze pentru funţia de consilieri locali, iar la un moment dat a fost muşcat de un câine.

Eram în cartierul Zlătărei şi căutam persoane care erau recomandate ca dorind să intre în politică şi să candideze ca şi consilieri locali, oameni gospodari. Am ajuns la o casă aparent părăsită, unde erau multe tractoare în curte. Am înaintat, eram singur, iar la un moment dat am călcat pe un lanţ, mi-am dat seama atunci instinctiv că în apropiere e şi un câine. M-am uitat şi atunci am văzut venind un câine de talie mare care a sărit pe mine. M-a muşcat de piciorul stâng, de deasupra genunchiului. L-am lovit cu pumnul, dar am căzut pe spate şi m-am lovit destul de rău. Simţeam că nu mai am aer, l-am lovit cu picioarele aşa cum eram căzut şi în acelaşi timp m-am târât pentru a ieşi din raza de acţiune a câinelui, în afara zonei unde lanţul îi permitea să se mişte„, declara liderul PDL Vâlcea.

El a precizat că a părăsit gospodăria localnicului la volanul maşinii personale şi a mers la spitalul din Drăgăşani, de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.