Senatorul Şerban Mihăilescu: 90% sunt şanse ca UNPR să meargă cu PSD la alegerile parlamentare

Vicepreședintele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), senatorul Șerban Mihăilescu, este convins că formațiunea politică pe care o reprezintă va candida la alegerile parlamentare din acest an pe liste comune cu Partidul Social Democrat (PSD).

RomaniaTV.net
01 feb. 2016, 12:25
Senatorul Şerban Mihăilescu: 90% sunt şanse ca UNPR să meargă cu PSD la alegerile parlamentare

El a declarat, luni, pentru Agerpres, că UNPR a avut întotdeauna o relație „excelentă” cu PSD, iar listele comune la parlamentare sunt aproape o certitudine.

Citeşte şi: Gabriel Oprea: Partidul UNPR candidează singur la alegerile locale. La parlamentare vom avea liste comune cu PSD

„Pentru alegerile parlamentare, după părerea mea, pentru că nu s-a luat încă o decizie, 90% sunt șanse să mergem cu PSD”, a afirmat Mihăilescu.

Pe de altă parte, liderul UNPR consideră că decizia de eliminare a votului uninominal și de reintroducere a candidaturilor pe liste la Parlamentul României nu este foarte bună.

„Este o metodă antică, veche și de demult, dar, în fine, este o decizie a Parlamentului și eu o respect. Iar nu vom ști pe cine votăm, iar nu va fi nicio tragere la răspundere”, a adăugat Șerban Mihăilescu.

Senatorul Șerban Mihăilescu, care este și președinte al organizației Botoșani a UNPR, speră ca partidul pe care îl reprezintă să aibă o înțelegere cu Partidul Social Democrat (PSD) pentru susținerea reciprocă la alegerile locale din județul Botoșani.

El spune că a avut o primă discuție cu liderii județeni ai PSD, convenind o colaborare pentru alegerile din luna iunie.

„Eu sper că în județul Botoșani, cel puțin pe discuțiile care au fost până acum, să avem o înțelegere cu PSD. După negocieri, trebuie să propunem candidați în funcție de șansele fiecăruia. Ori se fac sondaje, ori se face o analiză temeinică a candidaților„, a declarat Șerban Mihăilescu.

Citeşte şi: UNPR se rupe de PSD. Partidul lui Oprea îşi face grupuri parlamentare separate

Acesta susține că decizia UNPR de a candida separat la alegerile locale din acest an reprezintă un test pentru partid, dar și o modalitate de a pune în valoare și de a crea vizibilitate pentru fiecare organizație locală a formațiunii.