Senatorul Şerban Mihăilescu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Senatorul Şerban Mihăilescu (UNPR), cunoscut ca Miki Şpagă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 12:15
Senatorul Şerban Mihăilescu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Instanţa supremă l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe Şerban Mihăilescu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu primirea mai multor arme de vânătoare de la fostul său consilier Fănel Păvălache.

Ancheta în ceea ce-l priveşte pe Mihăilescu a fost declanşată în urma denunţului fostului său consilier personal, Fănel Pavalache. Acesta a fost arestat pentru corupţie în anul 2002 şi condamnat în 2004 la şase ani. Aflat în detenţie, el a susţinut că Mihăilescu, pe vremea când era Secretar General al Guvernului Năstase, i-a cerut 11 arme de vânătoare, în schimbul menţinerii sale în funcţie.

Astăzi, Mihăilescu a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite şi un an de detenţie cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, aplicându-se în final pedeapsa de un an cu suspendare.

Sentinţa poate fi atacă cu recurs la Completul de cinci judecători.

Totodată, Şerban Mihăilescu trebuie să plătească 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar cele şapte arme vor rămâne în custodia statului.

În tot acest timp, Mihăilescu şi-a susţinut în permanenţă nevinovăţia, afirmând că dosarul său este unul politic. Din februarie 2010, Mihăilescu a demisionat din PSD, înscriindu-se în grupul parlamentarilor care ulterior urmau să formeze UNPR.