Amânarea pensionării anticipate a magistraţilor până în 2022, adoptată în Senat. Guvernul voia să-şi asume răspunderea pe această lege

Plenul Senatului a decis, miercuri, amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraților cu doi ani până la 1 ianuarie 2022. Decizia vine după ce Guvernul orban a aprobat marți seară proiectul legii pe justiție pentru care vrea să își angajeze răspunderea în Parlament și care prevede o amânare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2021. Senatul este for decizional şi legea este trimisă preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

RomaniaTV.net
11 dec. 2019, 09:24
Amânarea pensionării anticipate a magistraţilor până în 2022, adoptată în Senat. Guvernul voia să-şi asume răspunderea pe această lege

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi seara, proiectele de lege pentru care urmează să-şi asume răspunderea, a anunţat, miercuri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Aşa cum am anunţat, în şedinţa de Guvern au fost propuse spre dezbatere şi adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament”, a precizat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a menţionat că este vorba despre proiectele privind modificările la Legile Justiţiei, OUG 51/2019 privind transportul interjudeţean de călători, respectiv legea plafoanelor bugetare şi strategia fiscal bugetară.

Şeful Cancelariei premierului a afirmat că Guvernul va trimite Parlamentului în cursul zilei de miercuri scrisoarea privind proiectele de lege pe care îşi va angaja răspunderea, iar Legislativul să decidă calendarul.