Senatul a aprobat proiectul privind suspendarea rambursării creditelor

Publicat: Marţi, 31 Martie 2020 22:26 // Actualizat: Marţi, 31 Martie 2020 22:26 // Sursa: romaniatv.net

Senatul a aprobat, în şedinţa de plen online de marţi, propunerea legislativă iniţiată de parlamentarii PSD privind suspendarea rambursării creditelor.

Proiectul a fost adoptat cu 86 de voturi "pentru", 27 "împotrivă" şi 17 abţineri, potrivit Agerpres. 

Propunerea legislativă vizează susţinerea mediului de afaceri prin implementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru susţinerea sectoarelor economice puternic afectate de reducerea activităţii, în contextul epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor: Nu va exista dobândă la dobândă pentru creditele ipotecare cu rate amânate

Astfel, printre măsurile fiscal-bugetare prevăzute de propunerea legislativă se regăseşte suspendarea, la cerere, a obligaţiei de restituire a împrumuturilor şi dobânzilor aferente pentru creditele contractate de către persoanele fizice şi companii.

"La cererea debitorului, obligaţia de plată a ratelor scadente, dobânzilor şi comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidenţa moratoriului şi se suspendă, până la 31.12.2020, prin prelungirea corespunzătoare a maturităţii creditului, fără costuri suplimentare", prevede un amendament admis.

De asemenea, "dobânda datorată de debitori, precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare".

Citeşte şi: Veşti bune în plină criză de coronavirus. Sunt vizaţi românii cu credite în lei

Un alt amendament la proiectul de act normativ prevede ca "orice proceduri de executare silită, inclusiv urmărirea silită a bunurilor mobile, urmărirea silită imobiliară sau popririle de orice fel, începute până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidenţa moratoriului şi se suspendă până la 31 decembrie 2020".

Proiectul face parte din categoria legilor ordinare, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
PSD rambursarea creditului Senat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H