Sentinţă neaşteptată legată de palmaresul echipei Steaua. Gigi Becali, după decizia ICCJ: „Voi câştiga tot!”

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie a admis recursul Asociaţiei Salvaţi Steaua la decizia Curţii de Apel Bucureşti din iunie 2021, privind palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

18 mai 2022, 10:40
Sentinţă neaşteptată legată de palmaresul echipei Steaua. Gigi Becali, după decizia ICCJ: „Voi câştiga tot!”
Sentinţă neaşteptată legată de palmaresul echipei Steaua

Sentinţă neaşteptată legată de palmaresul echipei Steaua. În iunie 2021, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a rămas cu palmaresul echipei de fotbal din perioada 1947 şi până în 1998 şi a pierdut perioada cuprinsă între 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA, şi 2003, când formaţia a fost preluată de Gigi Becali, potrivit unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu era definitivă.

Sentinţă neaşteptată legată de palmaresul echipei Steaua. Gigi Becali, după decizia ICCJ: „Voi câştiga tot!”

„Respinge excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei ,Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB SA împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, precum şi recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 pronunţată de aceeaşi instanţă. Fixează termen la 3 noiembrie 2022, complet C5 NCPC, cu citarea părţilor, în şedinţă publică, în vederea soluţionării recursului”, se arată în sentinţa ICCJ.

Motivul hilar pentru care CSA Steaua interzice accesul FCSB în Ghencea. Este noaptea minţii!

„Admite apelul. Admite cererile de intervenţie accesorie. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Admite excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia în privinţa cererii conexe. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată (onorariu avocaţial, taxă de timbru), cu aplicarea art. 453 alin. 1 şi 2 şi art. 451 alin. 2 C.Proc.Civ. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare”, se arată în soluţia publicată pe site-ul portal.just.ro.

Recursul intentat anul trecut de Asociaţia Salvaţi Steaua şi de clubul cu fosta denumire FC Steaua Bucureşti a fost contestat de CSA Steaua. Acum, ICCJ a respins excepţia nulităţii recursurilor formulate în această speţă, invocată de CSA Steaua şi a stabilit pentru 3 noiembrie termenul de judecare a recursurilor.

FCSB e „adevărata Steaua”. Comandatul CSA a făcut dezvăluirea: „Gigi Becali nu a furat echipa”

Gigi Becali consideră că nici „hotărârea iniţială nu ne dezavantaja”. Latifundiarul din Pipera este convins că CSA Steaua va pierde procesul, iar FCSB va câștiga întregul palmares.

„De fapt, hotărârea iniţială nu ne dezavantaja. Spunea că palmaresul până în 1998 este al CSA, după este al FCSB. Sau 2003, nu contează. Prin alte cuvinte era la noi. Palmaresul nu este diviziat şi este al celui care are continuitatea. Dacă te-ai născut ieri, cum să spui că ai 100 de ani? Eu v-am spus că voi câştiga toate înapoi… şi palmares, şi numele. Ei nu vor putea folosi numele Steaua, îl vom anula în instanţă. În civil trebuie să ceri probe. Ei trebuiau să ceară proba cu expertiza, dar nu au cerut. Au făcut ei o expertiză care nu se ia în seamă. Acum judecătorul o să-i spună că nu au expertiză, le respinge din start. Va dura 2-3 ani, s-a suspendat până se judecă astea. După noi o să cerem revizuirea la hotărârea aia şi o să înceapă peste 4-5 ani. Câştigăm astea, câştigăm revizuirea… Steaua. După nu mai ai cum să ceri prejudiciu, Steaua e FCSB. Cum am furat eu Steaua, nu se rugau ei de mine? Am furat-o cu zeci de milioane de euro. Înseamnă că generalii au făcut fraudă, sau că UEFA. Eu am fost chemat să ajut, am dat bani”, a spus Gigi Becali.