Sentinţă neaşteptată pentru firma care a pus pe piaţă medicamentul pentru slăbit ce a omorât peste 500 de oameni. A scăpat doar cu amendă

Firma franceză Servier a primit amendă pentru vânzarea medicamentului Mediator, un medicament pentru slăbit care ar fi cauzat moartea a sute de oameni, relatează dpa.

29 mart. 2021, 23:06
Sentinţă neaşteptată pentru firma care a pus pe piaţă medicamentul pentru slăbit ce a omorât peste 500 de oameni. A scăpat doar cu amendă

Firma Servier trebuie să plătească 2,7 milioane de euro (3,17 milioane de dolari) şi a fost găsit vinovată de înşelăciune în formă agravantă, vătămare corporală prin neglijenţă şi omor, după ce a comercializat medicamentul pentru slăbit Mediator a decis luni un tribunal din Paris, citat de BBC.

Un fost manager al firmei a primit, de asemenea, o condamnare cu suspendare de patru ani. În plus, victimele vor primi în total160 de milioane de euro, reprezentând daune.

Medicamentul pentru slăbit Mediator ar fi cauzat decesul a cel puţin 500 de pacienţi, conform unui studiu realizat de departamentul pentru securitatea medicamentelor din Franţa.

Citeşte şi Un medicament anti-Covid concurează vaccinurile. Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează Regdanvimab, un anticorp monoclonal ce reduce capacitatea virusului

De asemenea, departamentul a fost amendat cu 300.000 de euro pentru că nu a retras medicamentul de pe piaţă în timp util, deşi efectele sale adverse erau cunoscute, a decis judecătorul.

Pastilele, care nu mai sunt vândute în Franţa, ar fi afectat sistemul cardiovascular. Servier a negat întotdeauna aceste afirmaţii.

Mediator a fost lansat pe piaţă iniţial ca medicament pentru diabet, în anii ’70, dar a fost adesea prescris şi pentru cure de slăbire.

Citeşte şi Monica Tatoiu sare în apărarea medicului Flavia Groşan: „Oamenii nu pot fi tăiaţi cu foarfeca protocoalelor. Big Pharma nu vrea personalizarea tratamentelor, ci să îndoape pacienţii cu medicamente”


loading...
Partenerii noștri