Sentinţa ULUITOARE în cazul profesorului de muzică acuzat că mângâia elevele

Profesorul de muzică Leon Rusu, acuzat de corupţie sexuală în iunie 2013, a fost achitat, luni, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi mângâiat în timpul orelor de curs mai multe eleve de la Şcoala nr.1 din municipiul Buzău.

24 mart. 2014, 15:46
Sentinţa ULUITOARE în cazul profesorului de muzică acuzat că mângâia elevele

„Judecătoria Buzău a achitat inculpatul pentru infracţiunile prevăzute de art. 221 alin.1 Cod penal( trei infracţiuni), cu aplicarea art. 38 Cod penal, săvârşite faţă de părţile vătămate B.M.S., H.A.M şi C.A.M.a, întrucât fapta nu există” şi totodată „respinge acţiunea civilă formulată de partea vătămată T.C.D. şi ia act că celelalte părţi vătămate nu s-au constituit părţi civile”.

Potrivit Agerpres, sentinţa poate fi atacată cu apel în zece zile de le comunicare.

Profesorul buzoian de muzică a fost arestat în iunie 2013 pentru corupţie sexuală după ce ar fi sărutat şi mângâiat în clasă mai multe eleve de gimnaziu. El a stat 29 de zile în arest preventiv.

Anchetatorii arătau în dosar că pe 5 iunie 2013 profesorul de muzică a mers băut la şcoală. Sub pretextul unor repetiţii pentru finalul de an, Leon Rusu a scos în faţa clasei mai multe eleve care făceau parte din cor, după care, sub privirile altor colegi, le-a îmbrăţişat, le-a sărutat sau le-a atins pe fund ori sâni. Acelaşi comportament l-a avut dascălul şi la următoarea oră de curs ţinută în aceeaşi zi la Şcoala generală numărul 1, atunci când profesorul a fost filmat de un elev.

Cercetările au scos la iveală un caz similar produs la Şcoala generală numărul 15, avându-l ca protagonist tot pe Leon Rusu. Acolo, episodul s-a consumat în 2012 în timpul unei ore când profesorul de muzică a atins sânii unei eleve. Mai mult, fetele de gimnaziu nu erau singurele victime ale profesorului, se arăta în rechizitoriul procurorilor, mai multe colege de cancelarie ale cadrului didactic declarând în timpul anchetei că acesta făcea intenţionat gesturi cu conotaţie sexuală în faţa lor.

Ancheta a mai arătat că, în 2011, Leon Rusu a mai fost cercetat de către procurori pentru că ar fi sărutat şi mângâiat pe sâni o elevă pe care o chemase la meditaţie la el acasă, atunci dosarul fiind închis din lipsă de probe.

Citeşte şi: Scandal SEXUAL la o şcoală din Madrid: Un profesor este acuzat de OPT DELICTE