Separatişti înarmaţi proruşi au preluat controlul asupra unei cazărmi din Doneţk

Separatişti înarmaţi proruşi au preluat controlul vineri asupra cartierului general al Gărzii Naţionale ucrainene de la Doneţk, unul dintre centrele insurecţiei proruse din estul Ucrainei, potrivit unei jurnaliste AFP aflată la faţa locului.

RomaniaTV.net
16 mai 2014, 20:08
Separatişti înarmaţi proruşi au preluat controlul asupra unei cazărmi din Doneţk

În timpul serii, bărbaţi înarmaţi, purtând panglica Sfântului Gheorghe, specifică separatiştilor din estul Ucrainei, au pătruns în cartierul general al forţelor speciale ale Ministerului de Interne, relatează Agerpres.

Ucraina: Autoproclamata republică Doneţk refuză desfăşurarea alegerilor prezidenţiale pe teritoriul său

Acestea au părut să nu opună rezistenţă, potrivit unei jurnaliste France Presse care a văzut camioane transportând membri ai Gărzii Naţionale părăsind sediul. ‘Controlăm baza’, a declarat pentru agenţia franceză de presă un bărbat înarmat îmbrăcat în uniformă la intrarea în cazarmă.

Potrivit unei agenţii ucrainene care a citat un responsabil al Ministerului de Interne, cartierul general a trecut sub controlul separatiştilor.

„Totul s-a desfăşurat în calm”, a declarat pentru AFP o femeie vecină cu cazarma, martoră la scenă. „Am văzut cum au venit bărbaţi înarmaţi, cu faţa acoperită. Ei au încercuit clădirea şi au negociat cu cei dinăuntru vreme de două ore. Le-au oferit militarilor opţiunea de a se alătura rebeliunii sau de a părăsi baza”, a adăugat localnica, ce a dorit să îşi păstreze anonimatul.