Șerban Copoț, despre momentele grele care i-au marcat copilăria: „Familia mea era urmărită de securiști”

Șerban Copoț a vorbit despre clipele grele prin care a trecut în perioada copilăriei, amintindu-și că nu i-a fost deloc ușor.

13 mart. 2023, 09:44
Șerban Copoț, despre momentele grele care i-au marcat copilăria: „Familia mea era urmărită de securiști”
Șerban Copoț, despre copilăria pe care a avut-o în comunism

Șerban Copoț, unul dintre membri trupei Animal X care a făcut furori în România, a vorbit despre momentul în care și-a dat seama că a venit timpul să facă o schimbare.

Invitat într-un podcast, prezentatorul a povestit despre copilăria și adolescența sa, când el și familia sa au fost urmăriți de securitate pentru că părinții nu au vrut să facă parte din partidul comunist.

Nu a fost deloc o perioadă ușoară, mai ales pentru fratele său care nu a putut da examen la Academia de Marină, motiv pentru care a suferit enorm. Și succesul formației Animal X a fost unul amar, membrii trupei fiind nevoiți să suporte lucruri grele atunci când ieșeau în oraș.

Citește și: Fiica cea mare a lui Cabral refuză să primească bani de la tatăl său. Vedeta a dezvăluit adevăratul motiv: ”A fost așa o chestie foarte ciudată”

Șerban Copoț, despre perioada comunismului

Ne scuipau babele prin tramvai, ne ziceau că suntem sataniști. Noi mergeam, eram vopsiți permanent. (…) Mă doare când văd o nostalgie împrumutată la generațiile noi vizavi de comunism. Nici nu își dau seama ce mizerie a fost pentru România comunismul. Familia mea era urmărită de securiști. Noi am dus-o foarte greu. Fratele meu nu a avut voie să dea la Academia de Marină, pentru că ai mei nu au fost înscriși în partid. Plus statul la coadă, foamete… A fost sinistru. Atunci românul a învățat să fure. Românul hoț a fost inventat în comunism”, 

a declarat Șerban Copoț.

Citește și: Alexia Eram, dezvăluiri incendiare despre relația cu Mario Fresh. Ce îi ascunde artistul fiicei Andreei Esca: ”Sunt lucruri pe care nu le știu despre el”

Vedeta spune că, în ciuda acestor lucruri, el și fratele său au avut-o mereu alături pe mama lor care i-a făcut să se simtă iubiți și căreia îi sunt recunoscătoare pentru educația primită.

„Mi-e greu să mă mai raportez la mine când vine vorba despre copilărie. Invariabil mă gândesc la mama, când vine vorba despre perioada aceea.

Să crești patru copii în comunism, cu lipsurile care existau, era o performanță de care m-am prins cu adevărat abia atunci când am devenit și eu părinte, la rândul meu. Până și acum asociez mirosul de portocale cu Crăciunul. Copilăria mea a fost superbă, pentru că am fost iubit, îngrijit, mângâiat și educat cu toată atenția de familia mea”, a mai povestit Șerban Copoț.