Șerban Huidu, dezvăluiri dureroase despre moartea mamei sale. Fostul cârcotaş acuză sistemul medical: „M-am împăcat cu ce s-a întâmplat cu mama, dar cu ce se întâmplă în sistemul medical, nu”

Mama lui Şerban Huidu a plecat într-o lume mai bună cu un deceniu în urmă. În vara anului 2013, cea care i-a dat viaţă fostului cârcotaş era răpusă de cancer la doar 59 de ani. Huidu are convingerea că mare parte din vină pentru dispariţia prematură a femeii a purtat-o sistemul medical românesc.

01 feb. 2023, 13:34
Șerban Huidu, dezvăluiri dureroase despre moartea mamei sale. Fostul cârcotaş acuză sistemul medical: „M-am împăcat cu ce s-a întâmplat cu mama, dar cu ce se întâmplă în sistemul medical, nu”

Șerban Huidu a fost profund marcat de moartea mamei, cu atât mai mult cu cât femeia nu avea o vârstă înaintată. Sabina Daniela Ghencea s-a stins la doar o zi după ce împlinise 59 de ani. Fostul cârcotaş dă vina pe sistemul medical din România pentru felul în care sunt tratați cei care sunt diagnosticați cu cancer.

Șerban Huidu, dezvăluiri dureroase despre moartea mamei sale: „M-am împăcat cu ce s-a întâmplat cu mama, dar cu ce se întâmplă în sistemul medical, nu”

A fost foarte complicat și pentru mine și pentru fratele meu. Era o perioadă în care, din punct de vedere profesional, totul mergea foarte bine. Mama a făcut 59 de ani și a murit la o zi după. A avut o formă de cancer care, de exemplu, la americani, se dezvoltă la fermieri, la cei care umblă cu pesticide și alte substanțe. Mama a avut un program care se numea „calitatea grânelor”, timp de mulți ani. Îi veneau săculeți cu grâne din toată țara, le studia la microscop și, stând cu nasul în ele, a avut această problemă. 

Am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să-i prelungim viața, dar în România ar fi fost deja condamnată, deși a contribuit ani de zile la sistem, deși a cercetat în zonă. Eu cred că cei care suferă de astfel de boli și sunt în grija sistemului public ar trebui să fie tratați cu totul altfel. M-am împăcat cu ce s-a întâmplat cu mama, dar cu ce se întâmplă în sistemul medical, nu”, a declarat Șerban Huidu, în emisiunea „40 de întrebări”, cu Denise Rifai.

Citeste si De ce s-a băgat Șerban Huidu în relația fratelui cu Giulia Anghelescu. A recunoscut după 20 de ani: „E o problemă serioasă”

Un moment de care fostul cârcotaş îşi aduce aminte cu drag este cel în care avea dispute cu mama lui.

Mama avea acel ceva și reușea întotdeauna să scoată din mine tot ce e mai bun. De exemplu, când aveam dispută pe orice fel de temă, de la bucătărie, până la sufragerie, totul se termina cu mersul la Larousse. Larousse era un fel de Wikipedia, pe vremuri. Era un dicționar explicativ, francez. Dacă eu aveam dreptate cu ceva, atunci Larousse-ul era greșit, dacă ea avea dreptate, atunci era vai de capul meu. De multe ori plecam de acasă doar să mă liniștesc, dar așa am învățat foarte multe lucruri. De fiecare dată când sunt în situația de a lua decizii, de a mă gândi la lucruri importante sau de viață, ma gândeam cât de bine ar fi fost să mă duc din nou la Larousse”, a mai spus prezentatorul.

Citeste si Şerban Huidu rupe tăcerea despre relaţia cu „bebeluşa” Ioana Petric. „Era foarte apropiată de mine!”