Şerban Huidu şi Patriarhul Daniel, ipostază inedită surprinsă în urmă cu 40 de ani: „Patriarhul poate vorbi la fel de ușor despre fizica cuantică sau despre un șurub. Mulțumesc, domnule profesor!”

Șerban Huidu a publicat pe Facebook o fotografie inedită, realizată în urmă cu 40 de ani, în care apare el ţinut în braţe de Patriarhul Daniel.

03 iul. 2022, 23:16
Şerban Huidu şi Patriarhul Daniel, ipostază inedită surprinsă în urmă cu 40 de ani: „Patriarhul poate vorbi la fel de ușor despre fizica cuantică sau despre un șurub. Mulțumesc, domnule profesor!”

Şerban Huidu şi Patriarhul Daniel s-au fotografiat împreună cu patru decenii în urmă, iar realizatorul de televiziune a rămas cu amintiri plăcute din acea perioadă. În plus, Huidu îi poartă o mare stimă Patriarhului, pe care-l numeşte „un om jovial și hâtru cu o cultura impresionantă și care poate vorbi la fel de ușor despre fizica cuantică sau despre un șurub”.

Citeste si Daniel Ghiţă, atac fără precedent la Şerban Huidu: „Avem şoferul de elită Huidu, pregătit pentru ruşi, cu maşina pe străzi”

Fix 40 de ani despart aceste doua fotografii. Prima e din 1982 și este făcută la Mânăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, când un tânăr profesor a făcut poze, la final de vacanță, cu oltenașul ce i-a fost comesean toată durata sejurului. 

Cealaltă fotografie a fost făcută azi la Patriarhie când oltenașul i-a oferit amintirea de acum 40 de ani Preafericitului Daniel. Aș vrea ca toată lumea să îl cunoască așa cum îl cunosc eu. Un om jovial și hâtru cu o cultura impresionantă și care poate vorbi la fel de ușor despre fizica cuantică sau despre un șurub.

Mulțumesc domnule profesor!”, a scris Șerban Huidu pe Facebook.

Citeste si Mihai Găinușă vinde pensiunea de la Cheia. Câți bani vrea fostul cârcotaș pe vila cu 9 camere

Ce studii are și care e numele său al Patriarhului Daniel

Patriarhului Daniel se numeşte, de fapt, Dan Ilie Ciobotea. S-a născut pe 22 iulie 1951 în satul Dobreşti din comuna Bara judeţul Timiş. A urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974) apoi cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, iar de aici a plecat în străinătate.

Astfel, Patriarhul Daniel a mers la Strasbourg, în Franța, iar mai apoi la Freiburg Germania. A fost lector în Elveția timp de mai mulți ani după finalizarea completă a studiilor. De asemenea, el a fost și profesor asociat la Geneva și Fribourg și a participat la numeroase întruniri pentru promovarea ecumenismului peste hotare.

Ulterior, Patriarhul Daniel a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, iar la 1 iulie 1990 înscăunat ca arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. La 30 septembrie 2007 a fost ales patriarh al BOR, funcție pe care o ocupă și în prezent.